fbpx 🥞American pancakes | opskrifter | GastroFun.dk

American pancakes

American pancakes
Underrubrik
En lækker udgave af brunchklassikeren
Beskrivelse

Glutenfri amerikanske pandekager er normalt ikke noget der spiller sammen. Men det er muligt at få en lækker brunchpandekage tryllet frem helt uden brug af gluten. Opskriften her er en stor portion og giver cirka 15-18 stk., men de kan sagtens fryses ned.

Vi har opskriften fra bogen: "Nul hvede – glutenfri livretter", hvor forfatteren Sandra Pugliese har fokus på at hjælpe hendes læsere med at leve så glutenfrit som overhoved muligt i dagligdagen.

Udbytte
15 stk.
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
3 Æg (Store)
150 g Yoghurt
1 1⁄2 dl Mælk (Plante- eller komælk)
1 Citron (Stor og økologisk)
1 Appelsin (Stor og økologisk)
200 g Fuldkornsrismel (Cirka)
1 spsk Honning (Kan udelades)
1 tsk Natron
1 spsk Carob (Pulver. Kan udelades)
1⁄2 tsk Vaniljepulver
  Salt (Et nip)
  Smør (Eller kokosolie eller ekstra jomfruolivenolie til stegning)
Vejledning

Alle ingredienserne piskes godt sammen ved høj styrke et par minutter.

Hvis du gør det i hånden, så start med æg, yoghurt og mælk, og tilsæt melet lidt efter lidt.

Start med lidt mindre rismel, og tilsæt det sidste, hvis der er behov for det.

Steg dem for jævn varme i den type fedtstof, du foretrækker.

Brug ca. ¾ dl dej til hver pandekage.

Det er en stor portion, så du kan sagtens lave en halv portion, hvis I ikke er mange, der skal spise pandekagerne.

Laver du halv portion, så brug 2 små æg til den.

De lader sig fint fryse.

Du kan variere smagen med f.eks. lidt kardemomme, nelliker og kanel.

De smager skønt bare sådan, eller med ahornsirup og friske bær på.

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Nul hvede – glutenfri livretter"

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Med eller uden gluten?
Artikel
Redaktion
Alt til den perfekte brunch
Artikel
Redaktion