fbpx ✅Aloo ki tikki🥔🌶 | opskrifter | GastroFun.dk

Aloo ki tikki

Aloo ki tikki
Sidst ændret:
Fredag den 29. maj, 2020 - 10:50
Beskrivelse

ᴀʟᴏᴏ ᴋɪ ᴛɪᴋᴋɪ • 🥔

Pakistanske krydrede kartoffelbøffer.

Perfekte til ramadan eller som en appetizer til middage 💁🏽‍♀️

Aloo ki tikki

Sværhedsgrad
Udbytte
12 personer
Forberedelsestid
45 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kogning af kartofler)
1 1⁄2 kg Kartofler
2 tsk Salt
1 Kanelstang (blot et stykke)
  Opskriftsgruppe (Krydderier)
1 Løg (mellemstørrelse)
4 Chili (runde)
1 tsk Krydderier (salt, spidskommenfrø, bukkehornsblade(kasoori methi))
  Opskriftsgruppe (2. krydderi blanding)
  Koriander (1 cup frisk og hakket - eller efter smag)
  Chili (frisk grøn - efter smag (fint hakket))
2 spsk Majsstivelse
  Salt (efter smag)
  Chilipulver (efter smag)
2 tsk Spidskommen (pulver)
1 1⁄2 tsk Chaat Masala
1 tsk Amchur powder (tør mangopulver)
1 tsk Anardana powder (granatæble pulver)
  Opskriftsgruppe (Tilberedning)
  Rasp (til paneringen)
  Æg (til paneringen - pisket)
  Olie (til stegningen)
Vejledning

Kogning af kartofler

Kog kartoflerne med alle ingredienserne.

Kanelstangen skal fjernes efter 10 minutter.

Når kartoflerne er kogt, skal de køles ned.

Husk at fjern laurbærbladet og nellike bagefter.

Stegning af krydderier

Skær løget i tern.

Lidt olie varmes op på en pande, hvor løgene svitses indtil de skifter farve (en smule farve).

Herefter tilføjes ovenstående krydderier og steges sammen med løgene i 1-2 minutter.

Hvis kartoflerne er afkølet, tilføjes de svitsede løg og krydderierne dertil.

 

2. krydderi blanding

Hak korianderen groft og den friske chili fint.

Tilføj krydderier til kartoflerne og “mash the potatoes”.

Det må gerne være små kartoffelstykker/klumper i (det giver en god smag) og form dem herefter til “bøffer”.

Tilberedning

1. Først dyppes det i ægget. Sørg for at hele bøffen er dækket i æg.

2. Herefter skal bøffen dækkes i rasp.

3. I en pande med varm olie skal de steges indtil de bliver gylden brune på begge siger

De kan også med fordel fryses ned efter de er blevet formet. De skal bare optøs inden stegning.

Kilde

Følg mig på Instagram her

Læs også
Alt du skal vide om kartoflen
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier