fbpx 🥒 Agurkesalat (syltede agurker) 🥒 | opskrifter | GastroFun.dk

Agurkesalat (syltede agurker)

Agurkesalat (syltede agurker)
Sidst ændret:
Fredag den 22. maj, 2020 - 11:51
Beskrivelse

Agurkesalat / syltede agurker hører sig til på den ristede med det hele, men den er også skøn til hakkedrengene, i burgeren og bøfsandwichen, til stegte rødspættefileter eller grillkylling med brun sovs. Eller bare som et tilbehør til julefrokosten eller på påskebordet!

Agurkesalat er så rørende nemt og lynhurtigt at lave selv, og du er selv herre over, hvor sprøde agurkerne skal være. Jo længere tid, du lader dem trække, jo blødere bliver de. Det er helt sikkert en smagssag: Nogle foretrækker dem helt bløde ligesom dem, du køber i supermarkedet, mens andre godt kan lide, at de stadig har lidt bid og knas.

Du kan også styre sprødheden ved at skære agurkerne ud i lidt tyndere eller tykkere skiver. Des tykkere, des længere tid kan de ligge i lagen uden at blive helt bløde.

Agurkesalat

Den er også nem at variere smagen med forskellige krydderier. Det her er en grundopskrift, hvor jeg kun har brugt sukker, salt og peber, men du kan sagtens tilføje eksempelvis laurbærblade eller dild. Og så kan du selv skrue op og ned for sukkeret, som du nu ønsker.

Det er en supernem opskrift, som alle kan være med på!

Agurkesalaten holder sig helt fint i et par måneder i køleskabet.

 

Agurkesalat (syltede agurker) opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
10 minutter
Ingredienser
1 Agurk (eller 2 store skoleagurker)
1 tsk Salt
1 dl Eddike (Lager)
1 dl Vand
1⁄2 dl Sukker
1 tsk Salt
  Peber
Vejledning
  1. Start med at skære agurkerne i tynde skiver. Du kan gøre det lidt nemmere for dig selv ved at bruge et mandolinjern, men du kan også bare skære dem i hånden.

  2. Læg agurkeskiverne på en tallerken eller et rent viskestykke / køkkenrulle.

  3. Drys cirka én teske salt udover dem. Det er med til at trække lidt af væsken ud af agurkerne. Agurkesalat

  4. Bring mellemtiden edikke, vand, sukker, salt og peber i kog i en gryde over mellemhøj varme.

  5. Tag gryden af varmen, når sukkeret er opløst.Agurkesalat

  6. Pres / klem vandet ud af agurkerne og læg dem i et sylteglas, der er skoldet forinden.

  7. Hæld lagen over agurkerne, så de dækkes, luk glasset til og sæt det på køl. Lad det gerne trække i en time inden servering.

Læs også
Sund madpakke
Artikel
Redaktion
Syltning
Artikel
Helena Grayston
Alt godt til påskefrokosten
Artikel
Redaktion
Eddike
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet pickles
Opskrift
Per Asmussen
Syltede rødløg i skiver
Opskrift
Per Asmussen
Julefrokosten
Artikel
Redaktion
Ristet hotdog
Opskrift
Anne Mette Autzen
Gourmet Hotdog
Opskrift
Per Asmussen
Syltede rødbeder
Opskrift
Anette
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier