fbpx 🥗Ærtesalat | opskrifter | GastroFun.dk

Ærtesalat

Ærtesalat
Sidst ændret:
Mandag den 1. juli, 2019 - 12:18
Beskrivelse

Skøn og supernem ærtesalat med sprøde rugbrødsflager og karrydressing.

Det salte, supersprøde rugbrød og den letkrydrede, cremede karrydressing spiller perfekt sammen med denne delikate og sommerlige ærtesalat.

Kun fantasien sætter grænser, når der skal laves lækre, friske sommersalater til sommerens mange grillaftener. Det er dog helt oplagt at gøre brug af nogle af de mange, dejlige råvarer, der er i sæson, og lige nu er det sæson for ærter. Ærtesalaten her er et perfekt allround tilbehør til både fisk, et godt stykke kød, fjerkræ eller noget helt fjerde.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Ærtesalat)
400 g Ærter (Bælgede, søde))
1 l Vand
  Salt (til smag)
1 spsk Sukker
  Opskriftsgruppe (Sprøde rugbrødsflager)
8 skv Rugbrød (tyndt skåret)
  Olivenolie (mængde efter behov)
  Havsalt (mængde efter behov)
  Opskriftsgruppe (Karrydressing)
2 spsk Citronsaft
2 spsk Olie (smagsneutral)
1 tsk Karry
1 spsk Rørsukker
1⁄2 tsk Hvidløg (presset)
6 spsk Creme Fraiche (9%)
  Salt (til smag)
  Peber (fra kværn)
Vejledning

Ærtesalat

  1. Find en gryde.
  2. Tilføj vand, sukker og lidt salt.
  3. Bring vandet i kog.
  4. Fyld i mellemtiden en skål med iskoldt vand.
  5. Kom ærterne i gryden med det kogende vand.
  6. Lad ærterne koge i 20 sekunder.
  7. Kom straks ærterne over i skålen med det iskolde vand.
  8. Lad ærterne nedkøle og lad dem dryppe af i en sigte.
  9. Skyl hjertesalaten under koldt vand.
  10. Dræn salaten for vand, eventuelt i en salatslynge eller et viskestykke.
  11. Pluk salatbladene i passende stykker.
  12. Pil skalotteløget og skær det i fine skiver.

 

Sprøde rugbrødsflager

  1. Tænd ovnen på 120 grader almindelig ovn.
  2. Find en bageplade.
  3. Beklæd bagepladen med bagepapir.
  4. Fordel de tynge rugbrødsskiver på bagepapiret.
  5. Pensl rugbrødsskiverne grundigt med olie.
  6. Drys hver skive med salt.
  7. Kom bagepladen i den nu varme ovn.
  8. Bag rugbrødsskiverne supersprøde - det tager cirka 20-25 minutter, men afhænger af tykkelsen skiverne. Hold øje med dem, så de ikke bliver brændte.
  9. Tag de færdige sprøde rugbrødsflager ud af ovnen og lad dem køle af.

 

Karrydressing

  1. Find en lille skål.
  2. Kom citronsaft, olie, karry, sukker, hvidløg og creme fraiche i skålen.
  3. Rør det hele sammen.
  4. Smag til med salt og peber.

 

Servering

Ærtesalat

Jeg serverede tingene hver for sig i hver sin skål, men du kan også vælge at gøre følgende:

  1. Bland ærter, hjertesalat og løg sammen.
  2. Arrangér det i en skål, på et fad eller fordelt på 4 tallerkener.
  3. Fordel klatter af karrydressingen henover salaten.
  4. Pynt med de sprøde rugbrødsskiver.
  5. Servér.

 

Læs også
Salater
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier