fbpx ūü•ó√Ürtesalat | opskrifter | GastroFun.dk

Ærtesalat

Ærtesalat
Beskrivelse

Sk√łn og supernem √¶rtesalat med spr√łde rugbr√łdsflager og karrydressing.

Det¬†salte,¬†superspr√łde¬†rugbr√łd og den letkrydrede, cremede karrydressing spiller perfekt sammen med denne delikate og sommerlige √¶rtesalat.

Kun fantasien s√¶tter gr√¶nser, n√•r der skal laves l√¶kre, friske sommersalater til sommerens mange grillaftener. Det er dog helt oplagt at g√łre brug af nogle af de mange, dejlige r√•varer, der er i s√¶son, og lige nu er det s√¶son for √¶rter. √Ürtesalaten her er et perfekt allround tilbeh√łr til b√•de fisk,¬†et godt stykke k√łd, fjerkr√¶¬†eller noget helt fjerde.

Udbytte
4 personer
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (√Ürtesalat)
400 g √Ürter (B√¶lgede, s√łde))
1 l Vand
  Salt (til smag)
1 spsk Sukker
  Opskriftsgruppe (Spr√łde rugbr√łdsflager)
8 skv Rugbr√łd (tyndt sk√•ret)
  Olivenolie (m√¶ngde efter behov)
  Havsalt (m√¶ngde efter behov)
  Opskriftsgruppe (Karrydressing)
2 spsk Citronsaft
2 spsk Olie (smagsneutral)
1 tsk Karry
1⁄2 tsk Hvidl√łg (presset)
6 spsk Creme Fraiche (9%)
  Salt (til smag)
  Peber (fra kv√¶rn)
Vejledning

Ærtesalat

  1. Find en gryde.
  2. Tilf√łj vand, sukker og lidt salt.
  3. Bring vandet i kog.
  4. Fyld i mellemtiden en skål med iskoldt vand.
  5. Kom ærterne i gryden med det kogende vand.
  6. Lad ærterne koge i 20 sekunder.
  7. Kom straks ærterne over i skålen med det iskolde vand.
  8. Lad √¶rterne nedk√łle og lad dem dryppe¬†af i en sigte.
  9. Skyl hjertesalaten under koldt vand.
  10. Dræn salaten for vand, eventuelt i en salatslynge eller et viskestykke.
  11. Pluk salatbladene i passende stykker.
  12. Pil skalottel√łget og sk√¶r det i fine skiver.

 

Spr√łde rugbr√łdsflager

  1. Tænd ovnen på 120 grader almindelig ovn.
  2. Find en bageplade.
  3. Beklæd bagepladen med bagepapir.
  4. Fordel de tynge rugbr√łdsskiver p√• bagepapiret.
  5. Pensl rugbr√łdsskiverne grundigt med olie.
  6. Drys hver skive med salt.
  7. Kom bagepladen i den nu varme ovn.
  8. Bag rugbr√łdsskiverne superspr√łde - det tager cirka 20-25 minutter, men afh√¶nger af tykkelsen skiverne. Hold √łje med dem, s√• de ikke bliver br√¶ndte.
  9. Tag de f√¶rdige spr√łde rugbr√łdsflager ud af ovnen og lad dem k√łle af.

 

Karrydressing

  1. Find en lille skål.
  2. Kom citronsaft, olie, karry, sukker, hvidl√łg og creme fraiche i sk√•len.
  3. R√łr det hele sammen.
  4. Smag til med salt og peber.

 

Servering

Ærtesalat

Jeg serverede tingene hver¬†for sig i hver sin sk√•l, men du kan ogs√• v√¶lge at g√łre f√łlgende:

  1. Bland √¶rter, hjertesalat og l√łg sammen.
  2. Arrangér det i en skål, på et fad eller fordelt på 4 tallerkener.
  3. Fordel klatter af karrydressingen henover salaten.
  4. Pynt med de spr√łde rugbr√łdsskiver.
  5. Servér.

 

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Salater
Artikel
Redaktion