Æblesmør

Æblesmør
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 13:25
Beskrivelse

ÆBLESMØR MED CITRON OG ROSMARIN

Let og lækker vegetarisk spread, der er god til madpakken.

Vi har opskriften fra bogen: "Grønne madpakker", skrevet af Louisa Lorang. Hun skriver følgende om opskriften:

"Helt vidunderlig, blød æblespread. Dejlig på en grovbolle eller på rugbrød med tør ost."

Sværhedsgrad
Udbytte
1 glas
Forberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
22 minutter
Ingredienser
1⁄2 kg Æbler
1 tsk Citronskal (fintrevet)
2 spsk Citronsaft
15 g Smør
Vejledning

Skræl æblerne, og kasser kernehusene.

Skær æblerne i grove tern, og kom dem i en gryde med citronskal, citronsaft og sukker.

Lad kompotten småkoge i 5-10 minutter, til æblerne er næsten møre.

Tilsæt rosmarinkviste, og lad dem simre med i yderligere 5-10 minutter.

Tag rosmarinkvistene op, og kasser dem.

Kom de varme æbler i en foodprocessor eller minihakker, og blend.

Tilsæt smør, og blend æblerne til en glat masse.

Lad æblespreaden køle af inden servering.

Noter

TIP: Der er sukker i denne spread, men ingen panik. Lad den være en sød overraskelse.

Kilde

Grønne madpakker

Vi har opskriften fra bogen: "Grønne madpakker"

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier