Æbleskiver med røget laks og dildsne

Æbleskiver med røget laks og dildsne (c)molekymi.dk
Beskrivelse

Overrask dine gæster med denne version af æbleskiver, næste gang, I holder julefrokost. 

Her bruges en sifonflaske til at gøre æbleskiverne ekstra luftige, og de er fyldt med den lækreste creme af røget laks og flødeost.

Udbytte
20 stk.
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
150 g Hvedemel
1 tsk Sukker
1⁄2 tsk Bagepulver
1⁄4 tsk Salt
1⁄2 tsk Peber
2 Æg (store)
2 1⁄2 dl Mælk
1 tsk Citronsaft
2 spsk Smør (smeltet og afkølet)
150 g Røget laks (hakket)
150 g Flødeost
1 bdt Dild (hakket)
  Smør (til stegning)
  x
2 bdt Dild
2 dl Olie (smagsneutral)
Vejledning

Æbleskiver

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pisk mel og mælk sammen med en elpisker.

Pisk æg og resten af ingredienserne i.

Hæld dejen i en sifonflaske, tilsæt en gaspatron og ryst et par gange.

 

Fyld

Rør laks, flødeost og  hakket dild sammen i en skål.

Smør hullerne i æbleskivepanden med lidt af det smeltede smør og varm den.

Sprøjt cirka 1 spsk. dej i hvert hul, når smørret begynder at boble. Læg derefter hurtigt 1/2 spsk. fyld midt i hver æbleskive og sprøjt med endnu 1 spsk. dej.

Bag æbleskiverne til bunden er let brunet og sprød, cirka 3 minutter. Brug to træspyd til at vende alle æbleskiverne og bag dem, til den anden side er brun, cirka 3 minutter længere.

Læg de færdige æbleskiver i et fad og hold dem varme i ovnen, mens du bager de sidste æbleskiver.

 

Dildolie

Nip dildtoppene af stilkene og skyl dem.

Pres alt vand ud og blend toppene med olien ved højeste hastighed i cirka 3-5 minutter.

Sigt olien gennem et klæde.

 

Dildsne

Bland/pisk 1 del dildolie med 3-4 dele maltodextrin, til den bliver til et luftigt lysegrønt pulver.

Drys dildsneen over æbleskiverne eller hæld den i en skål, som stilles ved siden af, som æbleskiverne kan dyppes i.

Server straks.

Source
Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier