ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Æblelagkage

MICKICHENG | 20. oktober 2020

MUUUMS! SE LIGE HER!!

Jeg har lige bagt min fortolkning af en klassisk æblekage – her med mazarinbund, æblekompot og en fløjlsblød Gold-chokoladecreme!! 

Lyder det ikke bare lækkert?!

Den smager i hvert fald mega godt!!

Opskriften er til 8 personer, hvis du som jeg, bager den i Ø21/22 forme.

Æblelagkage

Æblelagkage


Antal: 8 personer

Æblelagkage

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: MickiCheng
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Mazarin:

  • 250 gram Marcipan revet
  • 200 gram Sukker
  • 250 gram Smør blødt
  • 3 stk. Æg
  • 100 gram Mel
  • 1 pinch Salt

Æblekompot

  • 3 stk. Husblasblade
  • 500 gram Æbler skrællet og skåret i tern
  • 5 spsk. Sukker op til 6 spsk.
  • Citronsaft
  • 1 stk. Vaniljestang

Gold-creme

  • 250 gram Karamel chokolade Gold
  • 5 deciliter Piskefløde
  • 2 stk. Husblasblade

Pynt

  • 100 gram Karamel chokolade Gold
  • Pynt Crisp-pearls & Guldflager

Sådan gør du

Mazarin

  • Pisk revet marcipan, blødt smør og sukker godt sammen.
    Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt imellem.
    Sigt mel og salt i dejen og vend det sammen.
    Kom dejen i en smurt springform med bagepapir i bunden og bag ved 180 grader almindelig ovn i cirka 40 minutter.
    Tag kagen ud, lad den køle helt og kom den på fad med bagering og kageplast.
     

Æblekompot

  • Kom æblestykkerne i en gryde og kog op med sukker, skrabet vaniljekorn, den tomme stang og 2 spsk vand.
    Udblød husblas i koldt vand.
    Lad kompotten koge godt ind så en del af væden fordamper.
    Mos eller blend æbler let.
    Smag til med citronsaft og mere sukker.
    Smelt husblas i kompotten.
    Lad den svale til stuetemperatur og kom den oven på mazarinen.
    Stil kagen på køl til kompotten har sat sig.
     

Gold-creme

  • Udblød husblas i koldt vand.
    Smelt chokoladen i mikroovnen og varm fløden op i en gryde.
    Smelt husblas i fløden og overhæld chokoladen med fløden.
    Lad det stå 2-3 minutter.
    Rør sammen til en blank og lækker chokoladefløde.
    Kommes i frysepose og køles ned til 5 grader på køl.
    Kom den afkølede chokoladefløde i en skål og pisk den op til den bliver luftig og fast.
    Pas på den ikke skiller!
    Kom cremen i en sprøjtepose med en stjernetylle.


Pynt

  • Temperer chokoladen, lav flot pynt eller fordel det tyndt på et stykke bagepapir.
    Bræk stykker af chokoladen, når den har sat sig.
     

Samling

  • Fjern ring og plast fra kagen og sprøjt chokoladecremen på.
    Pynt med chokoladestykker, pearls og guld.
    God fornøjelse med det ??

Om forfatteren


Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

Følg mig på Instagram her.