fbpx Æblekanelkage | opskrifter | GastroFun.dk

Æblekanelkage

Æblekanelkage
Sidst ændret:
Mandag den 26. oktober, 2020 - 13:46
Beskrivelse

ÆBLEKANELKAGE MED HALLOWEEN BUTTERCREME

Æbler og kanel er bare gode venner og smagene spiller super godt sammen.

Æblekanelkage

Sværhedsgrad
Udbytte
6 personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Hviletid
3 timer
Tid i alt
3 timer, 45 minutter
Ingredienser
600 g Dadler
300 g Smør
4 Æg
50 g Mandler
2 tsk Kanel (stødt)
1 knsp Salt
100 g Æblegrød
100 g Hvedemel
200 g Flødeost
Vejledning

1. Smelt 200 gram smør i en gryde. Tilsæt så 300 gram dadler. Steg dem møre i smørret, ved middel varme. Mas dadlerne i stykker med en ske undervejs.

2. Blend så mandlerne fine.

3. Tilsæt dadler med tilhørende smør og blend til massen er ensartet.

4. Tilsæt så æg, salt, kanel og æblegrød. Blend massen ensartet.

5. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt under blendning.

6. Når kagedejen er så homogen som mulig, hælder du dejen i en form og bager kagen i en forvarmet ovn på 200 grader, i 30 minutter.

7. Nu til buttercremen: Smelt 100 gram smør i en gryde og steg de resterende 300 gram dadler møre som før.

8. Blend dadler og smør grundigt sammen.

9. Tilsæt de tre gulerødder og blend grundigt.

10. Til slut tilsættes flødeosten og massen skal nu blendes så grundigt som overhovedet muligt.

11. Når kagen er kølet af på køkkenbordet, kan buttercremen smøres på. Kagen har rigtig godt af at stå i køleskabet et par timer inden du serverer.

Æblekanelkage

Kilde

Følg os på Instagram her.

Læs også
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

Sociale medier