Æblekage med smuldredej

Æblekage med smuldredej
Beskrivelse

Denne æblekage med crumble (smuldrej) er både nem at lave og super lækker. Et par skrællede æbler og en dej der kan samles på få minutter er nok til at du cirka tre kvarter senere kan stå med dejlig kage - f.eks. til uventede gæster. 

Kagen er både syrlig og sprød og hvis du serverer den med en kombination af creme fraiche og flødeskum ovenpå, så kan den det hele.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
2 dl Hvedemel
1 1⁄2 dl Sukker
125 g Margarine (Eller smør)
Vejledning

Mel og sukker blandes i en skål. Smuldre dit margarine/smør i dejen..

Æbler skrælles og skæres i både.

Placer æblerne i bunden af et ildfast fad, så det er godt dækket (cirka 5-6 æbler)

Dejen lægges over og fordeles i mindre klatter.

Bages i en forvarmet ovn 200 grader i 40-45 minutter.

Tilbehør flødeskum og cremefraiche

Denne kage kan bruges som dessert og smager bedst lun.

Æblekage med smuldredej

Noter

Æblerne kan udskiftes med alle slags frugt, dog er frugt med syre særlig velegnet.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier