fbpx 🍎Æblekage med æblekanelskum✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Æblekage med æblekanelskum

Æblekage med æblekanelskum
Sidst ændret:
Mandag den 20. maj, 2019 - 10:03
Beskrivelse

Vores opskrift på en æblekage med æblekanel skum overasker med "nye" klassiske smage. Opskriften kræver dog en 0,5 liters sifonflaske.

Sværhedsgrad
Udbytte
6 Portioner
Forberedelsestid
2 timer
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
2 timer, 10 minutter
Ingredienser
250 ml Æblejuice
100 ml Piskefløde
10 g Kanel
300 g Æble
100 g Sukker
1 g Kanel
60 g Rosiner
10 ml Rom
110 g Hvedemel
50 g Smør
Vejledning

Æblekanelskum

Bland omhyggeligt æblejuicen, fløden og kanelen og kom det igennem en finmasket sigten ned i en 0,5 l sifon flaske. Giv den et skud med 1 patron og ryst kraftigt. Lad afkøle i 1-2 timer.

 

Æblekage


Skræl dine æbler (husk at fjerne kernehusene) og skær dem i små stykker.

Bland sukker, citronsaft, kanel, rosiner og rom i en gryde, og lad det koge op kort. Tilsæt æblerne, og lad det simre let i cirka 5 minutter i massen.

Sæt derefter æblerne til side, og lad dem køle af.

Find en bageplade beklædt med bagepapir frem og hæld mel, flormelis og smør på den. Bland det groft med fingrene og bag det i ovnen ved 160 grader celsius (almindelig ovn) indtil det er gyldenbrunt - det tager cirka 10 minutter.

 

Servering

Fyld dine glas med et lag af "raspen"/Streusel-blandingen, æblegrøden og top det op med æblekanelskummet direkte fra sifon-flasken.

 

Source
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Æbler
Artikel
Redaktion
Æblesoufflé med æblekompot
Opskrift
Redaktion