fbpx Æblekage | opskrifter | GastroFun.dk

Æblekage

Æblekage
Beskrivelse

Opskrift på en sundere udgave af den klassiske æblekage. Udgaven her indeholder bl.a. mandler og dadler og er uden gluten og laktose.

Vi har opskriften fra bogen: "Hverdagsfavoritter", hvor forfatterne siger følgende om opskriften:

"Æblekage er en opskrift, der virkelig hører efteråret til. Denne kage er perfekt til de der ”hjælp-jeg-får-gæster-om-en-halv-time”-situationer, hvor det hele skal gå lidt stærkt, for den kan nemlig bikses sammen på ingen tid."

Udbytte
8 stk.
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
15 Dadler (Bløde)
250 g Mandler
3 Æg
1⁄2 tsk Salt
1 spsk Mandelessens (Eller mandelaroma)
1 ds Kokosmælk (Den fede del af 1 dåse kokosmælk (opbevaret på køl i 1 døgn))
1 tsk Bagepulver
60 g Hvid chokolade (Kan undlades)
Vejledning

1.    Fjern stenene fra dadlerne, og mos dem med en gaffel i en skål.

2.    Kom mandler, æg, salt, mandelaroma, den fede kokosmælk og bagepulveret i en blender, og kør, til du får en jævn masse. 

3.    Hæld massen ned til dadlerne i skålen. Tilsæt også grofthakket hvid chokolade, og rør rundt. 

4.    Tænd ovnen på 200 grader, og hæld dejen i en tærteform med en diameter på 28 cm.

5.    Skær æblerne ud i tynde skiver, og anret dem i dejen i et cirkelmønster. 

6.    Bag kagen i cirka 25 minutter, til den er gylden og giver efter for et let tryk.

7.    Servér gerne æblekagen med creme fraiche.

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Hverdagsfavoritter"

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Gammeldags æblekage
Opskrift
Anette
Æblegrød
Opskrift
Anette
Æbler
Artikel
Redaktion
Med eller uden gluten?
Artikel
Redaktion
Laktosefri opskrifter
Artikel
Redaktion