fbpx ūü•Į√Übleboller med banan | opskrifter | GastroFun.dk

Æbleboller med banan

Æbleboller med banan
Sidst ændret:
Onsdag den 23. oktober, 2019 - 10:36
Beskrivelse

Hvis du er k√łrt lidt tr√¶t i de almindelige sm√łrboller, bamseboller eller lignende, s√• er disse boller give lidt l√¶kker variation!

Æbleboller med banan

De er helt perfekte til morgenbordet, til brunchen, til¬†f√łdselsdagsboller - som et alternativ til de traditionelle rosinboller.

Det, der g√łr disse boller s√• specielle er,¬†at de smager lidt hen af kage, dog uden at v√¶re det. Og s√• er de b√•de bl√łde, luftige og saftige - og bare virkelig l√¶kre.

Æbleboller med banan

De er faktisk forholdsvis "fedtfattige", og s√• kan de sagtens nydes pr√¶cis som de er - de er dog ogs√• VIRKELIG gode med sm√łr!

 

Æbleboller med banan opskrift

Æbleboller med banan

 

Sværhedsgrad
Udbytte
8 boller
Forberedelsestid
1 time, 20 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
1 time, 35 minutter
Ingredienser
150 g Vand
1⁄4 Citron (saften herfra)
1⁄2 dl Rosiner
25 g Gær
45 g Sukker
1 spsk Kanel
1⁄2 spsk Salt
60 g Grahamsmel (eller rugmel)
250 g Hvedemel
  √Üg (til pensling)
Vejledning
  1. Riv √¶blet¬†groft og mos bananerne. Du kan ogs√• hakke rosinerne fint, hvis du ikke er s√• vild med rosiner i br√łd. P√• den m√•de f√•r du stadig den gode smag fra rosinerne, men uden at f√• oplevelsen af store, bl√łde rosiner.
  2. Kom alle ingredienser (p√•n√¶r hvedemel og √¶g) i en sk√•l og r√łr det sammen. Jeg brugte min r√łremaskine.
  3. Tilf√łj lidt efter lidt hvedemelet, indtil dejen h√¶nger sammen.
  4. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 30 - 60 minutter.
  5. Del den nu forhævede dej i 8 stykker og form dem til boller.
  6. Sæt bollerne til efterhævning i 30 minutter.
  7. Pensl bollerne med æg. Du kan også bruge vand eller kaffe i stedet til penslingen.
  8. Bag bollerne i 15 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme.
  9. Lad bollerne afk√łle lidt og serv√©r.
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbr√łdsdej her:

 

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Gær og bagning
Artikel
Redaktion
Æbler
Artikel
Redaktion
Bananbr√łd med chokolade
Opskrift
Henriette Kristiansen
Bananpandekager
Opskrift
Anette