Æble tarte tatin

Æble tarte tatin
Underrubrik
Æbletærternes konge
Sidst ændret:
Mandag den 7. december, 2020 - 21:26
Beskrivelse

Tarte Tatin - Æbletærternes konge 👑

Jeg smuttede i køkkenet og det blev til en velduftende fransk æbletærte.
Tarte tatin bliver bagt på hovedet, skørt... men det giver mening når man står med det. 😊

Æble tarte tatin

Sværhedsgrad
Udbytte
1 tærte
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Hviletid
20 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
100 g Sukker
80 g Smør (koldt)
  Citronsaft (lidt)
  Salt (lidt)
  vanilje (lidt)
  Æbler
  Mørdej (eller butterdej)
Vejledning

100g sukker smeltes til karamel, tilsættes 80g koldt smør, lidt citronsaft, lidt salt og lidt vanilie.

Koges sammen til det hele samler sig.

Æblebåde af skrællede æbler vendes i karamellen.

Lad dem småsimre i cirka 5 minutter.

Bådene lægges fint op i et lille fad.

Hæld karamel hen over.

Som låg (som i virkeligheden er bunden) brugte jeg en almindelig mørdej.

Butterdej kan også bruges hvis det skal gå lidt hurtigt.

Prik hul i låget med en gaffel.

Bages i ovnen ved 180 grader i cirka 20 minutter.

Køles lidt ned, så karamellen får lov at sætte sig og vendes derefter ud, så låget bliver bund.

Serveres med flormelis, vanilleis, creme fraiche, flødeskum eller hvad du lige har til rådighed. 😄👩🏼‍🍳

Æble tarte tatin

Æble tarte tatin

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier