fbpx ✅3 farvet🍓moussekage🍰med☕kaffe | opskrifter | GastroFun.dk

3 farvet moussekage med kaffe

3 farvet moussekage med kaffe
Sidst ændret:
Mandag den 29. juni, 2020 - 08:38
Beskrivelse

Fortryllende kage med kaffemousse, hindbærmousse og mørk kagebund på kiksebund 🍰

Kagen er tidskrævende, da der er masser af vente/køletid i køleskabet i mellem du laver elementerne. Til gengæld skal du ikke bruge særlig lang tid på at stå i køkkenet og lave kagen.

OBS: denne opskrift passer til en springform på 20 cm i diameter.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
45 minutter
Tilberedelsestid
7 minutter
Hviletid
8 timer
Tid i alt
8 timer, 52 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Mørk kiksebund)
100 g Smør
2 spsk Brun farin
2 1⁄2 spsk Kakao pulver
  Opskriftsgruppe (Kaffemousse)
2 Æg
45 g Sukker
2 dl Fløde
1⁄2 dl Stærk kaffe
  Opskriftsgruppe (Mørk kagebund)
2 Æg
100 g Sukker
90 g Hvedemel
2 spsk Kakao pulver
2 tsk Bagepulver
  Opskriftsgruppe (Hindbærmousse)
250 g Hindbær (fra frost - optøede)
3⁄4 dl Vand
1 dl Sukker
2 1⁄2 dl Piskefløde
Vejledning

Mørk kiksebund

Først gøres springformen klar.

Her lægges bagepapir i bunden af springformen og lagkageplast langs formens inderste kant.

Kiksene blendes nu til fine krummer.

Herefter tilsættes smeltet smør, brun farin og kakaopulver.

Det hele blandes nu.

Sidst fordeles blandingen i bunden af formen, hvorefter den trykkes godt sammen.

Kiksebunden sættes nu på køl.

Imens går du igang med kaffemoussen.

 

Kaffemousse

Husblassen udblødes i koldt vand.

Herefter pisker du sukker og æg luftigt, pisker fløden og smelter chokoladen.

Husblassen kan nu smeltes i kaffen, hvorefter dette vendes i æggemassen.

Chokoladen vendes ligeledes i æggemassen og sidst den luftige fløde.

Den mørke kiksebund tages nu ud af køleskabet og massen hældes ovenpå bunden.

Kagen sættes nu på køl i minimum 4 timer.

 

Mørk kagebund

Først tændes ovnen på cirka 200 grader.

Æg og sukker piskes nu luftigt.

Mel, kakao og bagepulver sigtes nu i æggemassen og vendes forsigtigt i.

Tag nu en ny springform og smør kanterne og læg bagepapir i bunden.

Dejen kan nu fordeles i formen hvorefter kagen bages i 5-7 minutter.

Kagebunden tages nu ud og afkøles.

Når kagebunden og kaffemoussen er afkølet lægges bunden ovenpå moussen og kagen sættes igen på køl.

Imens går du igang med hindbærmoussen.

 

Hindbærmousse

Husblassen udblødes i koldt vand.

Hindbær, vand og sukker koges op, hvorefter det blendes.

Pisk fløden til en flødeskum og bland den med hindbærpuréen.

Moussen hældes nu over kagen hvorefter den sættes på køl i minimum 3 timer.

Kilde

Følg mig på Instagram her

Læs også
Vores bedste kaffe opskrifter
Artikel
Redaktion
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier