100% fuldkornsboller

100% fuldkornsboller
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 13:23
Beskrivelse

Opskrift på lækre fuldkornsboller, hvis smag kan varieres i mange retninger, afhængig af hvad man er til.

Vi har opskriften fra bogen: "Den plantebaserede kost", skrevet af forfatterne Maria Felding & Tobias Schmidt Hansen.

Sværhedsgrad
Udbytte
16 stk.
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
6 dl Vand (fingervarmt)
4 dl Havregryn
10 g Gær (frisk)
1 dl Hørfrø
1 dl Kerner (f.eks. solsikke, græskar eller lignende)
1 dl Tranebær (kan udelades - tørrede tranebær, figner, rosiner, tørret hakket tomat eller lignende)
  Krydderier (smagsgivere såsom kardemomme, kanel eller kakao, rosmarin, paprika, oregano eller lignende)
Vejledning

Tænd ovnen p. 180 °C.

Bland alle ingredienser sammen i en skål.

Konsistensen skal være som en tyk grød.

Lad dejen hæve i ca. 30 minutter og form så boller af den.

Gør hænderne lidt våde, når du former bollerne, for de er meget fedtede.

Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.

Det er ikke meningen, de skal blive hårde udenpå.

De samler sig indeni, når de er kølet ned.

Lav dem evt. til madboller ved at udelade tørret frugt og i stedet tilsætte hakket rødløg, revet squash, tørret tomat, oliven, oregano m.v.

Er man vant til industrielt fremstillet brød, vil disse boller måske mangle salt i smagen.

Brug derfor gerne godt med andre smagsgivere som de ovennævnte.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier