Yakitori grill

Yakitori grill
Indholdsfortegnelse

Konro grill

Det asiatiske køkken kan noget, der virker enormt dragende - og ikke på de asiatiske folkefærd alene, nej, asiatisk mad er en populær spise i snart hele verden.

Danmark er ingen undtagelse: Vi mæsker os lystigt i både sushi, stegte nudler, stegt ris og et hav af andre asiatiske lækkerier.

Også de japanske grillspyd, Yakitori, hører til blandt favoritterne, når vi bestiller asiatisk. Selvom yakitori direkte oversat betyder "grillet kylling", dækker navnet i dag over alle japanske grillspyd, uanset om de laves med fisk, skaldyr, grøntsager eller noget helt fjerde.

Nu kunne du fristes til at tro, at du kan lave dine egne perfekte yakitori hjemme på din almindelige grill. Det vil imidlertid ikke give det rigtige resultat.

Yakitori skal nemlig grilles på en konro grill (også kaldt "yakitori grill"). En konro grill adskiller sig markant fra den ordinære grill, ikke bare fordi konro grillen er rektangulær, men fordi den er betydeligt mere kompakt i sit design. Det betyder, at risten er placeret meget tæt på kullene, hvilket resulterer i, at yakitorien grilles over meget højere temperaturer, end din almindelige grill kan præstere. Traditionelt set bruger en konro grill desuden nogle helt særlige kul.

Overordnet set, er konro grillen altså fantastisk, idet den er i stand til at nå høje temperaturer, som desuden varer ved igennem lang tid. Vi har fundet frem til en konro grill, som vi synes er et rigtigt fornuftigt bud på en konro grill, blandt andet fordi:

  • Den har et enkelt og holdbart design
  • Den har 5 centimeter tykke kiselgur / diatomit plader med luftindtag i begge langsider, hvilket styrer grillningen perfekt
  • Velegnet til grillning over lang tid
  • Den kun skal bruge ganske almindelige grillkul

Konro grillen giver ganske enkelt den helt ultimative japanske grillaften, som du under ingen omstændigheder må snyde dig selv for!


Grillen kan bl.a. købes herher og her.


Se f.eks. grillen i aktion her:Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier