fbpx ūüĒ™Udsk√¶ring af fasan | GastroFun.dk

Udskæring af fasan

Udskæring af fasan
Indholdsfortegnelse

Jagt: At gå i ét med naturen

Udskæring af fasan

Hvad der f√łrhen var en foruds√¶tning for menneskets overlevelse, er i dag blevet en h√łjtelsket hobby, hvis ikke livsstil, for flere.

Der er mange stolte traditioner forbundet med det, at gå på jagt. At gå i ét med naturen, mærke omgivelserne og skærpe samtlige af sine sanser, er blot én af de mange, mange smukke ting ved at begive sig ud og på jagt i de danske enge.

Foruden den storslåede oplevelse, det at gå på jagt kan være, kan hobbyen ydermere være en måde for os at regulere og holde bestanden af visse dyrearter nede. Således kan der holdes trit med de sult- og sygdomsrisici, der kan opstå, såfremt en dyrebestand i et givet område bliver for tæt.

Her er overholdelse og underkastning af jagtlovgivningen, god jagtmoral og respekt af jagtetiske regler naturligvis en klar forudsætning for den fortsatte accept af jagt på den danske naturs vilde dyr.

 

Fasanens oprindelse

Fasanen, som anses som den mest betydningsfulde jagtfugl i Danmark,¬†stammer fra Asien, men er imidlertid blevet indf√łrt til Europa gennem √•rhundrede. Oprindeligt er fasanen¬†alts√• ikke en naturlig del af det danske √łkosystem, om end dens n√¶sten 200 √•r lange historie herhjemme har givet fasanen det, vi kan kalde¬†en form for indf√łdsret.

 

Jagtsæson

Udskæring af fasan

Jagts√¶sonen for fasaner g√•r ind fra d. 1. oktober - 31. januar, men du b√łr altid unders√łge de lokale jagttider, da der j√¶vnligt sker revisioner i jagttiderne.

 

Udskæring / partering

Udskæring af fasan

Uanset hvor ny du er på de danske "jagtmarker" og enge, fuldender det naturligvis kun jagtoplevelsen at kunne partere og tilberede sit eget bytte.

At partere en fasan er alt andet lige en noget mindre omst√¶ndig aff√¶re end at partere r√•vildt, og vi vil faktisk g√• s√• vidt som til at kalde det √©n af de helt basale f√¶rdigheder, du¬†b√łr till√¶gge dig som j√¶ger: Udsk√¶ring af fjerkr√¶.¬†

Det er nemlig ikke alle fugle, du nedlægger, der vil egne sig til at blive helstegt, og årsagen hertil kan eksempelvis være, at fuglen er lidt for mager, lidt for gammel eller noget tredje.

Snart alle dele af fuglen kan og b√łr dog udnyttes: L√•rene og brysterne kan for eksempel grilles eller steges eller indg√• i diverse grydestegte retter eller¬†simreretter, mens du kan koge suppe og fond p√• skroget.

Vi vil i det f√łlgende vejlede dig til udsk√¶ringen af fasanen.

 

Vejledning i udskæring

  1. Placér den plukkede fasan på ryggen på skærebrættet.
  2. L√¶g f√łrst et snit i indersiden af det ene l√•r. Brug fingrene til at skubbe skindet til side, s√• du kan se, hvad du laver, og hvor du sk√¶rer.Udsk√¶ring af fasan
  3. Fortsæt med at skære så låret adskilles fra kroppen.Udskæring af fasan
  4. Gentag processen på det modsatte lår, så du står tilbage med 3 dele: Krop og 2 lår.Udskæring af fasan
  5. Skær nu rygbenet af bryststykket.Udskæring af fasan
  6. Læg rygbenet til side. Foruden rygbenet står du nu med et bryststykke og to lår.Udskæring af fasan
  7. Del bryststykket i to på langs.Udskæring af fasan
  8. Del hvert af de to bryststykker i to.Udskæring af fasan
  9. Del begge lårstykker i to. Skær på tværs lige ved fedtstriben.Udskæring af fasan
  10. Du har nu parteret din - muligvis f√łrste -¬†fasan, og den er klar til tilberedning. Godt arbejde - og velbekomme!

 


 

Walk the wild site

Vi har billederne fra bogen: "Walk on the wild side".

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Grydestegt fasan
Opskrift
Anders
Udsk√¶ring af dyrek√łlle
Artikel
Redaktion
Dyrek√łlle
Opskrift
Redaktion