fbpx Dobbeltbagte flæskesvær i ovnen | GastroFun.dk

Dobbeltbagte flæskesvær i ovnen

De færdige svær efter 2. gang i ovnen
Underrubrik
Følg denne metode til at lave de sprødeste og mest fedtfattige flæskesvær i ovnen.
Indholdsfortegnelse

Flæskesvær kan være svære at få helt perfekte medmindre man benytter denne metode, der lægger sig op af pommes frites som friteres flere gange for at fjerne den unødige væske og gøre dem ekstra sprøde.

Her bruger vi teknikken i ovnen hvor vi således bager sværene to gange i stedet for kun én.

Sådan gør du:

- Skær sværene fri af kødet, som f.eks. kan tilberedes sous vide som i denne opskrift. Teknikken til at skære sværene fri kan også ses i samme opskrift.

- Læg sværene på en rist med et fad under til at opfange det overflødige fedt. Giv dem 30 minutter i ovnen ved 150 grader fedtet begynder at dryppe fra sværene.

De rå svær er klar til at komme i ovnen
Sværene er klar til første tur i ovnen. Her er de skåret fri og kort kogt op i saltet vand.

- Læg sværene i et viskestykke og køl dem ned indtil de skal bruges. De kan gemmes i køleskab eller fryses.

- Kort før serveringen lægges sværene igen på en rist med et fad under og færdiggøres ved 200 grader indtil de "popper" og således er færdige og klar til servering.

De færdige flæskesvær
Sådan så min første portion ud. Anden gang blev de endnu bedre, men jeg nåede ikke at tage et billede før de var væk :-)

 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier