fbpx Nyretapper | GastroFun.dk

Nyretapper

På samme måde som oksemørbraden sidder nyretappen inde i oksens krop. Nyretappen er en muskel, der sidder lige ved nyrerne. På trods af denne placering og navnet af udskæringen, har dette stykke kød absolut intet at gøre med nyrerne. Man kan derfor ikke rigtigt kalde nyretappen for indmad, selvom den sidder inde i dyrets krop.

Nyretappens kød er fyldt med god smag og er mørt, men det har en lidt grovere tekstur end så meget andet oksekød. Det er populært at vælge at skære nyretappen ud som enten en steak eller en bøf, hvor kødet vil minde om en mørbrad. Hvis man køber denne udskæring hos en slagter, vil man slippe for besværet med selv at skulle fjerne den store sene, der sidder i midten af nyretappen, som ikke må være der, når kødet tilberedes.

Nyretapper sous vide
Opskrift
Per Asmussen
Nyretapper
Opskrift
fadlsforlag