fbpx Jomfruhummerhaler | GastroFun.dk

Jomfruhummerhaler

Jomfruhummer kommer fra storkrebsfamlien og findes bl.a. i Nordsøen og Kattegat.

Jomfruhummer kan man oftest købe frisk eller fra frost. Hvis de er frosne, så skal selvfølgelig tøes op før de bruges.

Jomfruhummerhaler får man ved at vride hovedet og halen fra hinanden.

Typisk piller man dem ved at trykkede siderne på halen sammen, så det giver et knæk.

Skallen pilles af fra toppen, så man slutter med halen. Det gør at man får den sorte streng (tarmen) med ud, da den typisk bliver siddende på skallen.

Skallerne skal man ikke kassere, da der er masser af smag i dem. De kan flamberes og koges på - enten så man får en bisque/suppe eller til en skaldyrsolie.

Halerne skal typisk kun lyntilberedes - enten ved en kort tur på panden eller på grillen.

Lam i dild og rejer
Opskrift
Muusmann Forlag
Gratineret jomfruhummerhaler
Opskrift
Per Asmussen
Tatar med skaldyr
Opskrift
Per Asmussen
Gourmet Hotdog
Opskrift
Per Asmussen