fbpx Oksetyndsteg | GastroFun.dk

Oksetyndsteg

Tyndstegen er den bagerste og allermest fedtfattige del af højrebet. De fleste kender nok T-bone steaken.

Denne slags steak er skåret af en hel tyndsteg med ben, som består af tyndstegsfileten på den ene side af benet og mørbraden på den anden side.

Tyndstegsfileten er den type udskæring, man ofte vil kunne finde i kølediskene i supermarkeder rundt omkring i landet.

Den er let at tilberede. Enten kan man stege den som hel steg eller skære den i bøffer. Man opnår den bedste spisekvalitet ved nænsomt at tilberede den med en centrumtemperatur mellem 55 og 62 grader.

Tyndstegsfilet

Man skærer tyndstegsfileten ud uden ben og med fedt. Man kan både vælge at tilberede den som steg eller som bøffer.

Det, man skal vide, når man tilbereder den som steg er, at centrumtemperaturen skal være 60 grader.

Hvis den er det, opnår man en lækker og velsmagende steg. Hvis man vil skære tyndstegsfileten ud som bøffer, skal man beregne omkring 200 gram per bøf for at få mest muligt ud af udskæringen.

60 dages tørmodning af Wagyu shortloin
Artikel
Bent Soele Christensen
104 dages modnet bøf
Artikel
Bent Soele Christensen