fbpx Oksefilet | GastroFun.dk

Oksefilet

Kært barn har mange navne, og dette gælder også bøffer skåret af oksefilet. Her kan man både nævne, entrecote, striploin, ribeye og stribsteak.

Man skærer oksefileten af den lange muskel på oksens ryg, som udgør en del af højrebet. Man kan vælge at nyde den på forskellige måder. Enten med eller uden fedtkant, som hel steg eller måske skåret i mindre bøffer. Det er en af de allermest møre udskæringer.

Det er dog ikke helt i samme skala som højrebet selv, fordi oksefileten er en muskel, der bliver brugt en del og derfor er dette kød ikke helt ligeså mørt som mørbraden. Jo tættere på hovedet, man tager kødet fra, jo mere fedtmarmoreret vil kødet være. Hvis kødet er magert, skal det tilberedes ved lavere ovntemperaturer med en centrumtemperatur på cirka 55-62 grader.

Bøf bearnaise
Opskrift
Muusmann Forlag
Steak sandwich
Opskrift
Per Asmussen
Verdens bedste steak-sandwich
Opskrift
rasmusbredahl
Oksefilet sous vide
Opskrift
Per Asmussen
Grillet oksefilet med kartofler
Opskrift
Anny Fogsgaard Søstrøm
Pandestegt entrecotes
Opskrift
Anny Fogsgaard Søstrøm
Oksefilet sous vide
Opskrift
AndersC
Sous Vide Entrecotes
Opskrift
Cantona
Vikingegryde Deluxe
Opskrift
Per Asmussen