ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Wienerschnitzel med champignonsovs

Benjamin27. marts 2019
Wienerschnitzel fra kalv er den ægte vare. Læs med og få en udførlig opskrift på klassikeren her med champignonsovs og ovnstegte kartofler.

Opskrift på wienerschnitzel med champignonsovs

Wienerschnitzel fra kalv er den ægte vare. Læs med og få en udførlig opskrift på klassikeren her med champignonsovs og ovnstegte kartofler.

Kalvekød er både magert og fuld af smag, og derfor skal man være påpasselig med at give det for meget. Men når du panerer schnitzlen i æg, mel og raps, holder du på kalvekødets saft og kraft samtidig med, at du tilfører en lækker, sprød stegeskorpe.

Nogle vælger at servere wienerschnitzlen med kapers, ansjoser og frisk peberrod – men er det ikke din favorit, kan du også vælge en dejlig flødesovs, som den du finder her i opskriften.


2

Wienerschnitzel med champignonsovs

Wienerschnitzel fra kalv er den ægte vare. Læs med og få en udførlig opskrift på klassikeren her med champignonsovs og ovnstegte kartofler.
Forfatter: Benjamin
Ret: Hovedret
Køkken: Tysk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 40 minutter

Ingredienser

Wienerschnitzel

  • 2 stk. Kalveschnitzler á ca. 150 g.
  • 2 stk. Æg
  • Hvedemel
  • Rasp
  • Salt og peber
  • Smør

Ovnstegte kartofler

  • 300 gram Kartofler
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 2 spsk. Smeltet smør

Champignonsovs

  • 150 gram Champignon
  • Smør Til stegning
  • 1 stænk Citronsaft
  • 1 spsk. Hvidvin
  • 2 deciliter Bouillon
  • 2 deciliter Fløde
  • Salt og peber

Sådan gør du

Ovnstegte kartofler

  • Start med at tænde ovnen på 225 grader varm luft. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Skræl kartoflerne - eller skrub dem godt - og skær dem i både. Skyl dem i koldt vand, dryp dem af og tør dem godt.
  • Lav en blanding af olivenolie og smeltet smør og vend kartoflerne i blandingen og fordel dem på pladen. 
  • Bag kartoflerne til de er møre og gyldne (25 min). Drys salt på, og server dem med det samme. 

Champignonsovs

  • Rens champignonerne grundigt, og skær dem i skiver.
  • Steg dem af i rigeligt smør - pas på med at røre for meget rundt, lad champignonerne stege. 
  • Tilsæt citronsaft og hvidvin og lad det koge ind. 
  • Tilsæt fløde og bouillonvand og lad sovsen kog ind og tykne. Smag til med salt og peber.
  • Hvis du vil, kan du jævne din champignonsovs lidt med sammenrystet mel og mælk.  

Wienerschnitzel

  • Slå ægget ud og rør det sammen i en dyb tallerken eller et fad. 
  • Bland mel med salt og peber i en anden dyb tallerken eller et fad.
  • Fyld en tredje tallerken eller fad med rasp. 
  • Vend schnitzlerne i mel, derefter i æg og til sidst i rasp. 
  • Steg de panerede schnitzler ved høj varme på en rummelig pande i smør. Steg dem i 3 minutter på hver side. Brug eventuelt en ske til at hælde smør over siden, der vender opad. 
  • Server din wienerschnitzel med de ovnstegte kartofler, campignonsovs og dampede broccoli.