Vildsvinefrikadeller

Vildsvinefrikadeller
Beskrivelse

Hos os er vildsvinefrikadeller et af årets højdepunkter, og vi ser frem til, at kødet, som regel i efteråret, lander i supermarkedernes køledisk.

Vi rører farsen med feta og chili, og kombinationen er magisk. 

Server frikadellerne med dit foretrukne tilbehør eller brug dem som en del af en buffetservering.

Udbytte
4 Personer
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
500 g Hakket svinekød (vildsvin)
1 tsk Salt
1 Løg (revet)
50 g Feta (smuldret)
1⁄2 Chili (rød)
  Peber
  Smør (til stegning)
Vejledning

Kom hakket kød i en skål og tilsæt salt.

Rør kødet sejt med saltet - brug en røremaskine eller elpiskerens dejkroge.

Lad kødet hvile i 10 minutter.

Flæk chilien og fjern evt. kernerne. Det er kernerne, der bidrager med mest af den stærke smag, så fjern alle eller en del af disse, hvis du ikke er vild med meget stærk mad.

Tilsæt hakket chili, feta, æg, løg og peber. 

Rør farsen godt sammen med de øvrige ingredienser, den skal være sej og luftig.

Lad farsen trække i cirka 30 minutter (den skal have stuetemperatur, når du steger frikadellerne).

Opvarm en pande og steg frikadellerne i rigeligt smør. Lad dem danne en god stegeskorpe, inden de vendes.

Server frikadellerne med en tomatsovs, grøntsager samt kartofler eller ris som tilbehør.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier