fbpx 🍐Verdens bedste pæretærte | opskrifter | GastroFun.dk

Verdens bedste pæretærte

Verdens bedste pæretærte
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. oktober, 2019 - 13:43
Beskrivelse

Velsmagende og lækker pæretærte!

Normalt laver jeg denne runde udgave, når jeg laver pæretærte, men efter at have købt en ny tærteform, så skulle den naturligvis have chancen.

Verdens bedste pæretærte

Hjemme hos os hedder den en "Per-tærte", opkaldt efter min mand. Jeg serverede den faktisk til ham første gang jeg inviterede ham hjem til mig selv i min lille lejlighed i Aarhus.

Han kunne ikke lide pærer, men af ren høflighed spiste han den alligevel.

Verdens bedste pæretærte

- I dag er den så én af hans favorittærter ;-)

Udfordringen med mørdej er, at man skal passe på, at smørret ikke bliver for varmt/blødt undervejs - det betyder, at man ikke skal arbejde for meget med det.

Af samme årsag laver jeg aldrig tærter med mørdej om sommeren, da det simpelthen er for vanskeligt.

Denne pæretærte er den perfekte kombi af de søde, danske pærer og den skønneste sprøde mørdej!

Ofte drysses der også lidt sukker ovenpå, men vi er ikke så pjattede med fornemmelsen af sprødt sukker. Det er selvfølgelig en smagssag! :-)

Sværhedsgrad
Udbytte
8 personer
Forberedelsestid
1 time, 5 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
4 dl Hvedemel
150 g Smør
1 1⁄3 dl Sukker
1 Æg
15 ml Vand
1 ds Pærer (i sukkerlage)
Vejledning
  1. Tag smørret ud af køleskabet cirka 30 minutter forinden.
  2. Hæld melet i en røreskål.
  3. Skær herefter smørret ud i små stykker og smuldr det over i skålen til melet.
  4. Rør vaniljesukker og sukker med i skålen.
  5. Tilføj æg og vand til hurtigt at samle dejen med.
  6. Find en springform eller tærteform. Min er 11 x 35 centimeter. Det svarer til en rund form på Ø 24 centimeter.
  7. Smør formen.
  8. Del nu din tærtedej i to lige store stykker.
  9. Rul først den ene dej ud, så den er lidt større end din tærteform.
  10. Gør det samme på det andet stykke dej.
  11. Tag den ene dej og læg den ned i din smurte tærteform.
  12. Pres dejen lidt op langs tærteformens kanter.
  13. Åbn din dåse med syltede pærer.
  14. Dup dem tørre.
  15. Læg nu pærerne ned i tærteformen med den flade side ned mod tærtedejen. Bruger du en rund form, placerer du pærerne med "stilken" pegende mod midten af tærteformen.Verdens bedste pæretærte
  16. Tag nu den anden tærtedej og placér den ovenpå pærerne.
  17. Pres dejen godt ind mod tærteformens kanter.Verdens bedste pæretærte
  18. Fugt en pensl med koldt vand og pensl toppen af tærten. Drys evt. lidt sukker henover.
  19. Sæt tærten i den forvarmede ovn på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  20. Bag tærten i 40 minutter.
  21. Tag den færdige pæretærte ud af ovnen.Verdens bedste pæretærte
  22. Servér gerne tærten mens den stadig er lun. Jeg serverede tærten med creme fraiche, som jeg let piskede sammen med vaniljesukker.
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Pæretærte
Opskrift
Anette
Spis råvarer i sæsonen
Artikel
Redaktion