fbpx ūüćźVerdens bedste p√¶ret√¶rte | opskrifter | GastroFun.dk

Verdens bedste pæretærte

Verdens bedste pæretærte
Beskrivelse

Velsmagende og lækker pæretærte!

Normalt laver jeg denne runde udgave, n√•r jeg laver p√¶ret√¶rte, men efter at have k√łbt en ny t√¶rteform, s√• skulle den naturligvis have chancen.

Verdens bedste pæretærte

Hjemme hos os hedder den en "Per-t√¶rte", opkaldt efter min mand. Jeg serverede den faktisk til ham f√łrste gang jeg inviterede ham hjem til mig selv i min lille lejlighed i Aarhus.

Han kunne ikke lide p√¶rer, men af ren h√łflighed spiste han den alligevel.

Verdens bedste pæretærte

- I dag er den så én af hans favorittærter ;-)

Udfordringen med m√łrdej er, at man skal passe p√•, at sm√łrret ikke bliver for varmt/bl√łdt undervejs - det betyder, at man ikke skal arbejde for meget med det.

Af samme √•rsag laver jeg aldrig t√¶rter med m√łrdej om sommeren, da det simpelthen er for vanskeligt.

Denne p√¶ret√¶rte er den perfekte kombi af de s√łde, danske p√¶rer og den sk√łnneste spr√łde m√łrdej!

Ofte drysses der ogs√• lidt sukker ovenp√•, men vi er ikke s√• pjattede med fornemmelsen af spr√łdt sukker. Det er selvf√łlgelig en smagssag! :-)

Udbytte
8 personer
Forberedelsestid
1 time, 5 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
4 dl Hvedemel
150 g Sm√łr
1 1⁄3 dl Sukker
15 ml Vand
1 ds Pærer (i sukkerlage)
Vejledning
  1. Tag sm√łrret ud af k√łleskabet cirka 30 minutter forinden.
  2. H√¶ld melet i en r√łresk√•l.
  3. Sk√¶r herefter¬†sm√łrret ud i sm√• stykker og smuldr det over i sk√•len til melet.
  4. R√łr vaniljesukker og sukker med i sk√•len.
  5. Tilf√łj √¶g og vand til hurtigt at samle dejen med.
  6. Find en springform eller t√¶rteform. Min er 11 x 35 centimeter. Det svarer til en rund form p√• √ė 24 centimeter.
  7. Sm√łr formen.
  8. Del nu din tærtedej i to lige store stykker.
  9. Rul f√łrst den ene dej ud, s√• den¬†er lidt st√łrre end din t√¶rteform.
  10. G√łr det samme p√• det¬†andet stykke dej.
  11. Tag den ene dej og læg den ned i din smurte tærteform.
  12. Pres dejen lidt op langs tærteformens kanter.
  13. Åbn din dåse med syltede pærer.
  14. Dup dem t√łrre.
  15. Læg nu pærerne ned i tærteformen med den flade side ned mod tærtedejen. Bruger du en rund form, placerer du pærerne med "stilken" pegende mod midten af tærteformen.Verdens bedste pæretærte
  16. Tag nu den anden tærtedej og placér den ovenpå pærerne.
  17. Pres dejen godt ind mod tærteformens kanter.Verdens bedste pæretærte
  18. Fugt en pensl med koldt vand og pensl toppen af tærten. Drys evt. lidt sukker henover.
  19. Sæt tærten i den forvarmede ovn på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  20. Bag tærten i 40 minutter.
  21. Tag den færdige pæretærte ud af ovnen.Verdens bedste pæretærte
  22. Servér gerne tærten mens den stadig er lun. Jeg serverede tærten med creme fraiche, som jeg let piskede sammen med vaniljesukker.
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Pæretærte
Opskrift
Anette