Verdens bedste hakkebøf

Verdens bedste hakkebøf
Beskrivelse

Den evige jagt på det perfekte stykke kød har fået mig frem til det her projekt: Hakkebøffer af Sashi oksehøjreb.

Sashi, det finske kvæg der har vundet mange priser, fik vi en højreb fra Steak-out.dk fra. Kødet var på alle måder perfekt og klar til at sætte tænderne i.

Alligevel ville vi prøve at tørmodne/dry age kødet i op til 6 mdr. for at se hvor kødet endte rent smagsmæssig.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
4320 timer
Tilberedelsestid
6 minutter
Tid i alt
4320 timer, 6 minutter
Ingredienser
Vejledning

Modningsprocessen

Kødet så sådan ud da vi modtog det.

Sashi oksehøjreb

Første dag i modningsskabet:

Sashi oksehøjreb

Efter 50 dage i modningsskabet:

Sashi oksehøjreb

Efter 180 dage i modningsskabet:

Sashi oksehøjreb

Sashi oksehøjreb

Normalt skæres jeg kødet med en kødsav og laver bøffer med benene på. Jeg har dog ikke så gode tilberedningserfaringer med at lave kødet med ben på, så jeg valgte at skære alt kødet fra med en kniv i stedet for.
Det gav mig et hav af bøffer og afpudset, dvs. kødet der sad op mod benet blev skåret fra.

Sashi oksehøjreb

Sashi oksehøjreb

Der var 200 gram afpuds, der blev hakket groft i vores kødhakker og formet til 2 hakkebøffer:

Verdens bedste hakkebøf

Verdens bedste hakkebøf

Verdens bedste hakkebøf

Bøfferne blev stegt på en varm og tør pande i 2x 3 minutter.

Sashi oksehøjreb

Der er rigeligt med fedtstof i kødet til at der ikke skulle tilføjes mere.

Verdens bedste hakkebøf

Bøfferne fik lov til at hvile i 2 minutter og serveret straks.

Stegeskorpen var helt unik og fænomenal.

Kødet havde voldsomt meget umami-smag. Det smagte dejligt, men jeg vil "nøjes" med at modne kødet i 90 dage næste gang.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier