fbpx ✅Varme hvedeknopper👩‍🍳 | opskrifter | GastroFun.dk

Varme hvedeknopper

Varme hvedeknopper
Sidst ændret:
Tirsdag den 5. maj, 2020 - 12:25
Beskrivelse

Varme hvedeknopper er en fast tradition aftenen inden Store Bededag.

Men vil helt klart også anbefale dem til andre lejligheder.

De er nemme at fryse, og tage op til uventede gæster eller til morgenhygge☕️

Sværhedsgrad
Udbytte
20 stk.
Forberedelsestid
2 timer, 10 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
2 timer, 35 minutter
Ingredienser
50 g Gær
4 dl Mælk (gerne sødmælk)
4 Æg
1 tsk Salt
80 g Sukker
4 tsk Kardemomme (stødt)
200 g Smør (blødt)
1 kg Mel
Vejledning

Lun mælken til den er fingervarmt.

Rør gæren ud i mælken i en stor skål eller røremaskine.

Rør æg, sukker, stødt kardemomme og salt i.

Tilsæt cirka 700 gram mel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt i cirka 10 minutter, ved håndkraft eller på røremaskine, til den er helt glat og skinnende.

Skær blødt smør i små tern, og ælt dem ind i dejen.

Tilsæt dernæst det sidste mel, til dejen er smidig og blød.

Lad dejen hæve i skålen under et fugtigt viskestykke i 30 minutter.

Del dejen op i 24 små boller og placer dem tæt på en bradepande og lad dem hæve 1,5 time, til de er hævet sammen.

Bag hvedeknopperne ved 200 grader i 20-25 minutter til de er gyldne.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Læs også
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier