fbpx Vagtler✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Vagtler

Vagtler
Beskrivelse

Vi har fået denne opskrift fra en af de fine restauranter i Aarhus, hvor vi har spist denne ret som forret. Retten er til 16 personer, men du kan selvfølgelig lave den i mindre portioner ad gangen. Det er lækre, små vagtler sammen med en soufflefars og skysovs.

Udbytte
16 Portioner
Ingredienser
1 kg Svampe (Friske)
8 dl Oksefond (Kraftig og nedkogt med rødvin)
250 g Smør (Usaltet)
2 Kyllingebryst (Gerne store)
200 g Foie gras (Enten rå eller terrine)
3 Æg
Vejledning

Udben vagtlerne og køl dem ned.

Blend kyllingekødet i en foodprocesser med salt og peber og æg. Det skal blendes sejt og tilsæt herefter løbende fløden.

Pluk din foie gras og kom et par store stykker ned i soufflefarsen. Vend det forsigtigt deri.

De små udbenede vagtler fyldes nu med farsen og lukkes med en lille kødnål, eller bindes op. Kan også rulles i smurt sølvpapir, og pocheres i 20 min., dagen før. Ristes af og varmes i ovn ved 200 grader celsius.

Fuglene placeres nu i en smurt bradepande og stilles i en forvarmet ovn  (190 grader celsius) i cirka 12 minutter.
Tages ud og afsvales i cirka 12 minutter.

Kalveskyen monteres med smørret og smages til. Svampene steges på en pande og smages til,

Til sidst skal vagtlerne i en 225 grader varm ovn og færdigsteges i cirka 5-7 minutter.

Tilbehøret kan selvfølgelig varieres i det uendelige alt efter årstiderne og ens egen smag.

 

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier