fbpx ūü•íTzatziki med et twist | opskrifter | GastroFun.dk

Tzatziki med et twist

Tzatziki med et twist - (c)molekymi.dk
Beskrivelse

Pr√łv denne l√¶kre og forholdsvis simple opskrift¬†som forret/starter, eller server den som tilbeh√łr til det, du¬†normalt serverer tzatziki til.

Tzatziki på sifon er en sjov og anderledes nytænkning af den kendte og populære tzatziki. 

Opskriften h√łrer til i den nemme ende af den molekyl√¶re gastronomi. Den best√•r udelukkende af kendte ingredienser, og det eneste s√¶rlige udstyr, den kr√¶ver, er en sifonflaske.¬†¬†

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
4 timer
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
4 timer, 30 minutter
Ingredienser
250 g Agurk (svarer til cirka 1 agurk)
2 1⁄2 dl Yoghurt (naturel)
20 g Dild
4 g Salt
  Peber (friskkv√¶rnet)
Vejledning

Udbl√łd husblassen i koldt vand, gerne i cirka 30 minutter.

Skyl agurken, skræl den og skær den i mindre stykker.

Pil hvidl√łget og hak det groft.

Skyld dilden grundigt og fjern stilkene.

Kom yoghurt, dild, hvidl√łg samt salt og peber i en blender.

Blend alt godt sammen, indtil det er jævnt.

Kom blandingen i en sigte og si den.

Kom 1 dl. af agurkeblandingen i en skål, der kan tåle vandbad.

Opvarm blandingen forsigtigt, til den er godt varm.

Tils√¶t den udbl√łdte husblas til yoghurtblandingen og lad den smelte. Det er vigtigt, at der p√• ingen m√•de¬†er klumper tilbage af uopl√łst husblas i v√¶sken.

Lad husblas-blandingen afk√łle og tils√¶t den resterende agurkeblanding.

Kom blandingen på en sifonflaske (anvend 1 stk. gaspatron) og ryst flasken kraftigt.

S√¶t flasken p√• k√łl i 4 timer.¬†

Source
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier

Kommentarer