fbpx 🥘✅Traditionel Mørbradgryde👨‍🍳 | opskrifter | GastroFun.dk

Traditionel Mørbradgryde

Traditionel Mørbradgryde
Sidst ændret:
Torsdag den 10. oktober, 2019 - 13:34
Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
1 Svinemørbrad (ca. 500-600 gram)
200 g Bacon (Røget bacon, gerne i tern og uden svær)
2 Løg
250 g Champignon
1 ds Tomater (Hakket/Flået)
Vejledning

Afpuds mørbraden ved at fjerne bimørbraden,sener og hinder. 

Skær det i skiver a' ca. 1,5 cm tykke stykker og bank dem let med håndfladen.

Skær baconen i tern.

Hak løgene groft.

Skær roden af dine champignon og skyl dem grundigt. Tør dem af og skær dem i halve stykker.

Svits bacon og løg i en stegegryde. Er baconen fed, er der ingen grund til at bruge ekstra fedtstof, men er den ikke så fed, kan det være nødvendigt at tilsætte lidt smagsneutral olie. Tag bacon og løg op, når løgene er gyldne.

Brun mørbradskiver 1-2 minutter på hver side i stegefedtet, Krydr med salt og peber, og kom bacon og løg tilbage i gryden og tilsæt ca. 1 dl vand, champignoner og tomaterne.

Lad det hele småkoge i ca. 15 minutter under låg, til kødet er mørt.

Kom pølserne i mørbradgryden 4-5 minutter, inden den er færdig.

Jævn saucen, og smag til med salt og peber og evt. lidt eddike, sukker, citronsaft eller gastrik efter smag.

Noter

Server med hvide kartofler, kartoffelmos eller ris.

Source
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Mørbradgryde
Opskrift
Henriette Kristiansen