fbpx 🥘✅Traditionel Mørbradgryde👨‍🍳 | opskrifter | GastroFun.dk

Traditionel Mørbradgryde

Traditionel Mørbradgryde
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
1 Svinemørbrad (ca. 500-600 gram)
200 g Bacon (Røget bacon, gerne i tern og uden svÌr)
250 g Champignon
1 ds Tomater (Hakket/FlĂĽet)
Vejledning

Afpuds mørbraden ved at fjerne bimørbraden,sener og hinder. 

SkĂŚr det i skiver a' ca. 1,5 cm tykke stykker og bank dem let med hĂĽndfladen.

SkĂŚr baconen i tern.

Hak løgene groft.

SkÌr roden af dine champignon og skyl dem grundigt. Tør dem af og skÌr dem i halve stykker.

Svits bacon og løg i en stegegryde. Er baconen fed, er der ingen grund til at bruge ekstra fedtstof, men er den ikke sü fed, kan det vÌre nødvendigt at tilsÌtte lidt smagsneutral olie. Tag bacon og løg op, nür løgene er gyldne.

Brun mørbradskiver 1-2 minutter pü hver side i stegefedtet, Krydr med salt og peber, og kom bacon og løg tilbage i gryden og tilsÌt ca. 1 dl vand, champignoner og tomaterne.

Lad det hele smükoge i ca. 15 minutter under lüg, til kødet er mørt.

Kom pølserne i mørbradgryden 4-5 minutter, inden den er fÌrdig.

JĂŚvn saucen, og smag til med salt og peber og evt. lidt eddike, sukker, citronsaft eller gastrik efter smag.

Noter

Server med hvide kartofler, kartoffelmos eller ris.

Source
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Mørbradgryde
Opskrift
Henriette Kristiansen