fbpx Traditionel Beef Wellington | opskrifter | GastroFun.dk

Traditionel Beef Wellington

Traditionel Beef Wellington
Beskrivelse

Beef Wellington er en fantastisk klassisk ret til hvis man skal imponerer sine gæster.

Her er vores bud på en opskrift.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
1 time, 40 minutter
Tilberedelsestid
50 minutter
Tid i alt
2 timer, 30 minutter
Ingredienser
  Butterdej (En rulle)
400 g Svampe (Champignon kan sagtens bruges)
  frisk rosmarin (1 stilk)
100 g Parmaskinke (Cirka)
2 spsk Dijonsennep
1 spsk Brun farin (Alternativt honning)
  Salt
  Peber
Vejledning

Tag mørbraden ud af køleskabet og giv den noget salt.

Sød sennep:

Bland sennep og brun farin

Svampe:

Rens og hak svampe og rosmarin fint.

Steg svampe og rosmarin på en tør pande indtil svampene har smidt al væsken.

Smag til med salt og peber.

Mørbrad:

Varm din favoritpande op på fuld skrald.

Brun mørbraden på alle sider.

Krydr den med salt og peber.

Fjern mørbraden fra panden.

Smør mørbraden med den søde sennep.

Samling:

Læg et stort stykke film ud på bordet.

Fordel parmaskinken på filmen så der er et par cm. overlap.

Fordel svampene på parmaskinken.

Læg den smurte mørbrad midt på svampene.

Rul stramt.

Køl i min. 1 time - du kan med fordel lave alt hertil dagen i forvejen.

Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir.

Del butterdejen i ca. 1/3 og 2/3.

Fjern filmen fra mørbraden og placer mørbraden på det mindste af butterdejsstykkerne.

Pensl butterdejskaterne med æg.

Brug det store stykke butterdej som låg.

Skær evt. overskydende butterdej fra.

Pres de to stykker sammen med en gaffel.

Pensl Wellingtonen med resten af ægget.

Rids Wellingtonen med en skarp kniv.

Drys med flagesalt og evt. frisk rosmarin.

Bag i ovnen indtil kernetemperaturen er 55 grader.

Tag ud og hvil i ca. 15 min.

Skær i ca. 2 cm. tykke skiver - brug evt. en franskbrødkniv.

Voila, en lækker og indbydende ret 👌🤤

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Sous vide beef wellington
Opskrift
Per Asmussen
Budget Beef Wellington
Opskrift
Per Asmussen
Beef Wellington
Opskrift
Per Asmussen
Godt nytårsmad
Artikel
Redaktion