fbpx ‚úÖūüćóTikka masala | opskrifter | GastroFun.dk

Tikka masala

Tikka masala
Beskrivelse

Tikka Masala er en indisk ret med yoghurtmarineret kylling i en cremet og krydret sauce. Indisk mad er ofte stærk, men her virker yoghurten ved at dæmpe den stærke smag, så den passer bedre til os nordboere.  

Tikka Masala indeholder en lang r√¶kke forskellige ingredienser, men lad dig ikke skr√¶mme af den lange liste. Retten er overraskende nem at lave, og det rigtig smarte er, at man kan r√łre yoghurtmarinaden sammen med kyllingen om morgenen og s√¶tte det hele p√• k√łl. N√•r man kommer hjem senere p√• dagen, er k√łdet klar til brug, og man sparer¬†tid i de kritiske timer.¬†¬†

 

 

 

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
2 dl youhurt (naturel)
3 tsk Ingefær (fintrevet)
1⁄2 tsk Gurkemeje
1 tsk Nelliker (st√łdte)
2 tsk Salt
2 Lime (saften)
2 L√łg (finthakkede)
2 fed Hvidl√łg (finthakkede)
2 tsk Ingefær (finthakket)
4 spsk Tomatpure
4 Tomater (skåret i små tern)
2 Æbler (skrællede og skåret i små tern)
2 tsk Gurkemeje
50 g Mandler (meget finthakkede)
3 dl Vand
1⁄4 dl Piskefl√łde
  Krydderier (salt og peber)
  Olie (til stegning)
Vejledning

Marinade:

R√łr yoghurt, hvidl√łg, ingef√¶r, garam masala, nellike, gurkemeje, chiliflager, salt og limesaft godt sammen i en stor sk√•l.

Sk√¶r kyllingen ud i brede strimler og vend dem¬†i yoghurtmarinaden. Bland det godt, s√• alt k√łdet er d√¶kket af marinaden.

Stil sk√•len med k√łdet tild√¶kket i k√łleskabet i minimum 60 minutter. K√łdet m√• meget gerne st√• i l√¶ngere tid, da det kun bliver bedre af det.¬†

Kom kylling og marinade i et ildfast fad og stil det i ovnen ved 240 grader i cirka 15 minutter. 

 

Saucen: 

Mens kyllingen er i ovnen, tilberedes saucen. 

Opvarm en gryde med olie og steg l√łgene klare. Tils√¶t hvidl√łg, mandler, ingef√¶r, gurkemeje og vand.¬†

Tilsæt tomater og æbler i tern.

Kog gryden op og lad saucen simre i 15 minutter.

Kylling og marinade tilsættes saucen, og alt varmes godt igennem.

Tils√¶t fl√łden - hvis saucen er for tyk, tils√¶ttes mere vand.¬†

Smag retten til med salt og friskkværnet peber. 

 

Noter

Server retten med ris eller naanbr√łd.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier