fbpx 🥩 Teres Major Sous Vide 🥩 | opskrifter | GastroFun.dk

Teres Major Sous Vide

Teres Major
Sidst ændret:
Mandag den 15. april, 2019 - 08:40
Beskrivelse

Teres Major er en amerikansk udskæring, der er lidt en ukendt størrelse i Danmark. Da kødet sidder omkring skulderen er det en af de muskler kvæget bruger meget lidt, så kødet er utrolig mørt. Vi bruger sous vide tilberedningsmetoden for at sikre at denne tynde og fine udskæring får den rette mørhed og farve hele vejen igennem.


Det minder om mørbrad og prisen ligger på ca. 40-50 % af hvad mørbraden koster.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
2 timer, 5 minutter
Tid i alt
2 timer, 10 minutter
Ingredienser
  Krydderier (Salt og peber)
5 g Smør
1 spsk Olie
Vejledning

Krydr kødet med en smule salt og peber.

Vakuumpak kødet og tilbered det sous vide/vandbad ved 54 grader i 2 timer.

Tag kødet op ad vandbadet og tør det godt af.

Varm en pande op på høj varme og når den er varm tilsættes olien og kødet.

Tilsæt herefter smørret og giv kødet 15-20 sekunder på hver side.

Kødet er klar til servering.

Noter

Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Vi anbefaler Quinta Sardonia QS2:

Druerne i denne årgang er næsten lige dele Tinto Fino, Cabernet Sauvignon og Merlot tilsat beherskede mængder af Syrah, Malbec og Petit Verdot.

Modningen sker i 8-12 måneder på et år gamle franske fade. Dette er virkelig en vin der giver kødet konkurence!

Læs mere om vinen og køb den her

Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sociale medier
Læs også
Budget Beef Wellington
Opskrift
Per Asmussen