fbpx ✅Tatar af dryaged oksekød🥩 | opskrifter | GastroFun.dk

Tatar af dryaged oksekød

Tatar af dryaged oksekød
Beskrivelse

Tatar er en vidunderlig og simpel ret. Når den er lavet af krogmodnet oksekød, så er den også meget let at forberede.

Derfor handler det om at bruge gode ingredienser, så denne ret er lavet med frisk koriander og purløg, så den får en lidt middelhavs-/asiatisk præg til lækre kød.

Denne ret er en appetizer/forret, der kreativt er lavet som en isvaffel. Keglerne kan generelt købes i en delikatesseforretning.

Blandt kokke er der en stor mængde uenighed omkring om kødet skal være hakket eller skrabet i en tatar. Det er generelt et spørgsmål om smag, så her har vi grofthakket kødet.

Ligesom kødet er det vigtigt at bruge meget frisk æg, da æggeblommen spises rå. Et alternativ er at bruge pasteuriserede æggeblommer.

Retten passer godt sammen med en tør rødvin.

Udbytte
4 personer
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
0 minutter
Tid i alt
10 minutter
Ingredienser
250 g Okseinderlår (eller mørbrad. Dryaged/krogmodnet)
  Peber (Fra kværn)
2 spsk Olivenolie
1 Skalotteløg (Finthakket)
2 Pickles (Finthakket)
1⁄4 bdt Purløg (Hakket)
1⁄4 bdt Koriander (Hakket)
  Kapers (5-6 små. Hakket)
3 tsk Sennep
2 spsk Ketchup
Vejledning

1)    Skær det krogmodnede kød i skiver.

2)    Vend dem på tværs og skær dem i strimler og hak dem fint herefter.

3)    Hak alle de andre ingredienser.

4)    Bland alle ingredienser sammen i en skål.

5)    Krydr med friskkværnet peber og salt.

6)    Del dem op i 4 kugler og placer dem i kræmmerhusene. 

Source

Vi har opskriften fra kødmodningsskabsproducenten DRYAGER.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Modningsskabet DRY AGER® DX1000
Artikel
Per Asmussen