fbpx ūü¶Ćūü•ĘTataki af d√•vildtfilet | opskrifter | GastroFun.dk

Tataki af dåvildtfilet

Tataki af dåvildtfilet
Sidst ændret:
Mandag den 7. oktober, 2019 - 13:40
Beskrivelse

Lækker japansk inspireret ret med dåhjortefilet. Retten kan bruges som en forret eller en hyggelig snack når man har gæster.

Vi har retten fra bogen: "Walk On The Wild Side",¬†skrevet af Nikolaj Juel-Christiansen og Colombus Leth, der siger f√łlgende om retten:

"Tataki er en japansk teknik, hvor man steger k√łdet 5-10 sekunder p√• hver side og lader det k√łle hurtigt ned, s√•¬†kernen er r√•.

Traditionelt laver man tataki med oksek√łd, tun eller laks. Her har vi lavet tataki af fileten fra¬†vores d√•hjort fra Bogn√¶s.

Teksturen af dåhjort er som silke i munden, ren luksus."

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (PONZUDRESSING)
50 ml Soya (Japansk soyasauce)
20 ml Citronsaft
  Opskriftsgruppe (PONZU-L√ėGSALSA)
1 Salatl√łg (Lille og hvidt. Finthakket.)
35 ml Dressing (Ovenstående ponzudressing)
  Opskriftsgruppe (HVIDL√ėGSCHIPS)
  Hvidl√łg (7-8 fed)
200 ml Mælk
  Opskriftsgruppe (K√ėDET)
2 For√•rsl√łg (Sk√•ret i tynde skiver diagonalt)
  Salt
  Peber
Vejledning

PONZUDRESSING

R√łr ingredienserne sammen.

Sæt til side.

 

PONZU-L√ėGSALSA

Kom l√łg, ponzudressing og hvidl√łgspur√© op i en sk√•l.

Bland godt, og tils√¶t olien langsomt under omr√łring.

 

HVIDL√ėGSCHIPS

Sk√¶r hvidl√łgene i tynde skiver p√• et mandolinjern.

Kom hvidl√łgsskiverne i en sk√•l med m√¶lk, og lad dem tr√¶kke i 10-15 minutter.

Dr√¶n, og lad dem t√łrre p√• et rent viskestykke.

Kom olien i en kasserolle, og varm den op til 140 grader.

Frituresteg hvidl√łgsskiverne, til de f√•r en flot, gylden farve.

Lad hvidl√łgsskiverne dryppe af p√• et stykke k√łkkenrulle.

 

K√ėDET

S√¶t en tykbundet stegepande p√• h√łjt blus.

Kom lidt olie p√• k√łdet, og krydr det godt med salt og peber.

N√•r panden er rigtig varm og begynder at ryge, steges k√łdet i ca. 10 sekunder p√• hver side.

Tag k√łdet af panden, og s√¶t til side.

Sk√¶r k√łdet i 1 cm tykke skiver, og arranger p√• tallerkenerne.

H√¶ld lidt ponzudressing over k√łdet, og kom en ‚Äústribe‚ÄĚ l√łgsalsa, hvidl√łgschips og for√•rsl√łg oven p√• k√łdet.

Source

Walk the wild site

Vi har opskriften fra: "Walk on the wild side".

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Gråand
Opskrift
Gyldendal
Dyrek√łlle
Opskrift
Redaktion