fbpx Sous Vide T-Bone Steak af 180 dages krogmodnet/dryaged dansk oksekød | opskrift på GastroFun.dk

T-Bone Steak af 180 dages krogmodnet/dryaged dansk oksekød

T-Bone Steak af 180 dages krogmodnet/dryaged dansk oksekød
Sidst ændret:
Tirsdag den 19. februar, 2019 - 13:00
Beskrivelse

Den nærmest mytiske udskæring t-bone steak har været frygtet og elsket af mange. Den er svær at tilberede perfekt, da mørbraden og fileten ikke skal have den samme tilberedningstid. Derfor er sous vide teknikken en perfekt tilberedningsmetode til dette lækre stykke kød.

Grundet Creutzfeldt-Jakobs sygdommen blev udskæringen ikke solgt i mange år, men det er heldigvis slut nu. 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 35 minutter
Tid i alt
1 time, 55 minutter
Ingredienser
2 T-Bone Steak (Krogmodnet/Dryaged i 180 dage )
3 spsk Ghee
  Krydderier (God flagesalt og peber)
Vejledning

Jeg indrømmer gerne at denne proces var et eksperiment. Jeg krogmodnede en hel okseryg (med mørbrad) fra et friskslagtet Himmerlandskvæg i mit Dry Ager DX1000 modningsskab.

Sådan så kødet ud den første dag det kom i skabet:

Krogmodnet t-bone steak

Efter 30 dage så det sådan ud:
Krogmodnet t-bone steak

Efter 60 dage blev det meste af kødet skåret til bøffer og stege. Du kan se en opskrift en t-bone steak fra stykket her:

60 dages krogmodnet t-bone steak sous vide

 

Vi valgte at beholde noget af stykket, for at eksperimentere med hvor smagen ender hen af:

Dryaged okseryg

Efter 180 dage skar vi nedenstående stykke af, der danner grundlag for denne opskrift:

Krogmodnet t-bone steak

Der blev skåret to bøffer og resten kom tilbage i modningsskabet. Sådan så kødet ud efter det var blevet afpudset:
Krogmodnet t-bone steak

Kødet blev herefter vakuumpakket uden krydderier. Det hele handlede om at smage så ren en kødsmag som overhoved muligt.

Krogmodnet t-bone steak

Kødet blev tilberedt i 1,5 time i sous vide/vandbad ved 53 grader uden krydderier. 

Herefter blev det stegt i ghee (smørolie der kan tåle meget høje temperaturer)

Kødet blev drysset med en god flagesalt (Maldon) og friskkværnet peber kom der også på.

Kødet blev herefter skåret i tynde skiver og serveret straks.

Krogmodnet t-bone steak

 

Noter

Kødet var hel utrolig intens, vi har aldrig smagt noget lignende. Smagen var nøddeagtig og meget dyb.
 

Tjek den her hjemmeside hvis du til andre opskrifter med mad til rigtige mænd.

Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med dry aging?



Vi har disse artikler, der kan hjælpe dig igennem at finde det rette modningsskab eller metode til at komme i gang selv hjemme i privaten:

- Modningsskabsguide

- Dry aging metoder

•    Læs flere artikler/opskrifter omkring dry aging her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere, dry-aging poser eller andet du skal bruge til at komme i gang, så anbefaler vi disse sider:

Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?

 



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.

Sociale medier