Svensk juleskinke

Svensk juleskinke
Sidst ændret:
Mandag den 7. december, 2020 - 20:50
Beskrivelse

Lækker opskrift på den dejlige svenske juleskinke.Den er et godt alternativ til “den fede julemad”, som flere og flere fravælger.

I modsætning til den fordanskede, meget populære glaserede Bayonneskinke er Svensk juleskinke ikke røget, men blot let saltet, og så er den uden svær. Glasér skinken inden servering. 

Der er til 4-5 personer pr. kg skinke (hvis det er en hovedret) og til 8-10 personer (hvis den står på julebordet).

Vi har fået opskriften fra bogen: "Kødets mester" - en samtalebog med slagtermester Jan Lund.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
2 timer, 5 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
2 timer, 50 minutter
Ingredienser
1 Skinke (1 letsaltet skinke uden svær)
200 g Brun farin
100 g Sennep
Vejledning

Kog skinken dækket med vand og tilsat et par laurbærblade og hele peberkorn i 1-2 timer afhængigt af størrelsen, der kan variere fra 1 til 6 kg.

Sluk for blusset og lad skinken trække i kogevandet i ca. ½ time.

Rør brun farin og sennep sammen.

Tag skinken op, stik den med hele nelliker og fordel glaseringen over hele skinkens overflade.

Stil skinken i en forvarmet ovn ved 200° varmluft i 10-15 minutter.

Lad skinken køle lidt af, inden den sættes på julebordet, hvor den serveres i smukke, tynde skiver. 

Kilde

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Kødets mester", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier