fbpx 🍖Svensk 🎄juleskinke | opskrifter | GastroFun.dk

Svensk juleskinke

Svensk juleskinke
Beskrivelse

Lækker opskrift på den dejlige svenske juleskinke.Den er et godt alternativ til “den fede julemad”, som flere og flere fravælger.

I modsætning til den fordanskede, meget populære glaserede Bayonneskinke er Svensk juleskinke ikke røget, men blot let saltet, og så er den uden svær. Glasér skinken inden servering. 

Der er til 4-5 personer pr. kg skinke (hvis det er en hovedret) og til 8-10 personer (hvis den står på julebordet).

Vi har fået opskriften fra bogen: "Kødets mester" - en samtalebog med slagtermester Jan Lund.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
2 timer, 5 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
2 timer, 50 minutter
Ingredienser
1 Skinke (1 letsaltet skinke uden svær)
200 g Brun farin
100 g Sennep
Vejledning

Kog skinken dækket med vand og tilsat et par laurbærblade og hele peberkorn i 1-2 timer afhængigt af størrelsen, der kan variere fra 1 til 6 kg.

Sluk for blusset og lad skinken trække i kogevandet i ca. ½ time.

Rør brun farin og sennep sammen.

Tag skinken op, stik den med hele nelliker og fordel glaseringen over hele skinkens overflade.

Stil skinken i en forvarmet ovn ved 200° varmluft i 10-15 minutter.

Lad skinken køle lidt af, inden den sættes på julebordet, hvor den serveres i smukke, tynde skiver. 

Source

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Kødets mester", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link

Sociale medier
Læs også
Porchetta
Opskrift
Muusmann Forlag
Leverporstej
Opskrift
Muusmann Forlag