fbpx Sund og glutenfri gulerodskage med rosiner | opskrifter | GastroFun.dk

Sund og glutenfri gulerodskage med rosiner

Kan nydes både om vinteren og på en dejlig solskinsdag
Underrubrik
Denne opskrift er både lækker, sund og glutenfri.
Sidst ændret:
Lørdag den 21. marts, 2020 - 13:13
Beskrivelse

Lækker kage med mandelmel, der nydes af alle aldre.

Jeg laver den her kage til min mor, når jeg synes at hun skal forkæles ekstra meget. Det er en af hendes yndlings, og en opskrift, som jeg selv har fundet på.

Der er både gulerødder og rødbede i, og så er den laktose- og glutenfri.

Sværhedsgrad
Udbytte
16 portioner
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Hviletid
5 minutter
Tid i alt
1 time, 35 minutter
Ingredienser
250 g Mandelmel
4 Æg
2 Rødbeder (cirka 150-200g samlet)
2 Gulerødder (samme mængde som rødbederne)
150 ml Ahornsirup (du kan sagten vælge en anden slags, men jeg bruger altid ahorn- eller agavesirup)
50 ml Kokosolie
1 spsk Kanel (hvis du som mig er meget glad for kanel, kan du altid tilsætte en spiseske mere ;))
1 tsk Salt
250 ml Rosiner (det er ligemeget hvilke slags, bare vælg din yndlings)
  Smør (eller Olie til springform)
50 g nødder (Evt. nogle Nødder til toppen)
Vejledning

Forvarm ovnen 180 grader celcius.

1. Riv rødbeder og gulerødder - jeg plejer altid at gøre det i min foodprocessor, men du kan sagtens gøre det i hånden; det tager bare lidt længere.

2. Bland de tørre ingredienser og rosinerne i en røremaskine og bland det godt sammen.

3. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt ved hver æg.

4. Rør melet og rør til det hele er blandet sammen. Derefter kan du tilsætte rodfrugterne.

5. Smør en springform med olie eller smør og hæld dejen deri. Du skal ikke være bekymret, hvis dejen ser lidt for våd ud - det er meningen ;)

(6). Hvis du gerne vil give kagen lidt ekstra til udseendet så hak nogle nødder og drys på toppen af dejen. Mandler ville passe bedst til pga melet, men alle nødder er lækre til den her kage.

7. Sæt kagen i ovnen og bag i 50-60 minutter. Når den tages ud må du gerne lade den hvile i 5 minutter. Men hvis du er ligesom min mor, og ikke kan vente, gør det heller ikke noget.

Noter

Hvis du synes den kunne trænge til noget ved siden af, ville jeg foreslå at piske noget flødeskum med kokosfløde, kanel, kardemomme og chaispice imens du venter på at den køler af. Lav gerne meget, da det passer perfekt til oven på en kop kaffe.

Kagen holder sig frisk i mange dage i køleskab

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Med eller uden gluten?
Artikel
Redaktion
Laktosefri opskrifter
Artikel
Redaktion
Glutenfri gulerodskage
Opskrift
Redaktion
Gulerodskage
Opskrift
Thomas