Striploin bøf af Sashi AAA med hjemmelavede pommes frites

Underrubrik
Serveret med Sauce Beurre Blanc, Haricots Verts og Syltede Rødløg
Striploin bøf af Sashi AAA
Beskrivelse

Denne steak/bøf der blev kåret til Verdens bedste Steak i 2017 er tilberedt med sous vide teknikken og serveret triple fried Pommes Frites, Sauce Beau Blanc, Haricots Verts og Syltede Rødløg

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
2 timer, 10 minutter
Tid i alt
2 timer, 20 minutter
Ingredienser
250 g Smør
2 Æg
1 Citronsaft (Fra en hel citron)
  Krydderier (Salt, hvid peber og safran)
Vejledning

Sashi AAA Striploin

Sashi AAA Striploin

Steak/Bøf af det prisvindende Sashi AAA kød.

Kødet drysses med friskkværnet peber og en smule salt. Det skal vakuumpakkes og tilberedes i sous vide/vandbad i 2 timer ved 54,5 grader. 

Tør kødet godt af i et viskestykke eller køkkenrulle.

Sashi AAA Striploin

Varm herefter en pande hårdt op med neutral olie og lige inden kødet kommer på, smides en klat smør på panden. Steg det først på fedtkanten i 30-40 sekunder og giv det derefter 15-20 sekunder på hver side.

Sashi AAA Striploin

Drys det med en god salt og server straks.

Sashi AAA Striploin

 

Pommes Frites

Tag den ønskede mængde double fried pommes frites op ad fryseren og tilbered dem i olie/frituregryden ved 190 grader i 3-4 minutter.

Dup dem tørre og drys med salt og server straks.

Du kan læse hele opskriften på Pommes Frites her

 

Haricots Verts

Vi bruger altid frosne haricots verts (grønne bønner) til vores måltider. Tag en passende mængde op ad fryseren og kog dem i 1 minut. Så er de tilberedte og har tilpas nok bid. Vi hælder typisk kogende vand direkte på dem fra vores Quooker hane.

 

Sauce Beurre Blanc

Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt fonden og hæld det på en kande og lad det køle lidt af. 

Find en lille, tykbundet gryde og pisk æggene, æggeblommerne og cremefraichen til det skummer lidt over lav varme.

Derefter skal smør/fondblandingen tilsættes lidt efter lidt under kraftig piskning (ligesom en sauce bearnaise). Herefter skal der tilsættes salt, hvid peber, citronsaft og lidt safran.

Saucen hældes herefter igennem en finmasket sigte og ned i din sifonflaske. Giv det et skud med én patron og saucen er klar til servering.

 

Sashi AAA Striploin

Server retten med syltede rødløg.

Source

Vil du selv i gang med sous vide?

•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge SousVide.dk, Imerco.dk, Skousen.dk, KitchenOne.dk eller KitchenTime.dk.


Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier