Stegte rosenkål

Nem, hurtig og lækker måde at tilberede rosenkål på.
Rosenkålen er tilberedt i rigeligt smør og citronsaften får smagen til at gå i en højere enhed.
De fleste (inklusiv mig selv) har "traumer" fra 80-90erne med rosenkål der smagte af prut/bittert.
Hvad de fleste ikke ved, er at der er blevet avlet en del på rosenkål de sidste årtier, så kålen er ikke så bittert som dengang.
Så du bør unde dig at give det en chance, da det smager dejligt og er super sundt.
Start med at gøre dine rosenkål klar.
Fjern de yderste blade og lidt af bunden/roden af.
Skyl den under en kold vandhane og tør dem af med et rent viskestykke.
Skær dem i halve (med mindre de er meget store - så kvarte).
Tænd en pande på relativ høj varme (11 ud af 14 på mit komfur) og kom smør på når den er varm. Når det bruser, kommes kålene på.
Placer dem gerne med skærefladen nedad, så de kan få mest mulig stegeskorpe der hvor de er flade.
Steg dem i et par minutter og vend dem rundt.
Tilsæt citronsaften (samt evt. parmesan) og lad dem stege videre i 2-3 minutter.
Krydr med salt og peber og tilsæt evt. krydderurter.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.