fbpx ✅Stegt andebryst | opskrifter | GastroFun.dk

Stegt andebryst

Stegt andebryst
Underrubrik
Sådan steger du nemt det perfekte andebryst
Beskrivelse

Her er mit bud på hvordan man nemt kan stege andebryster perfekt.

På denne måde får du et stykke kød fyldt med masser af smag, saft og sprødt skind

Andebryst er en af mine total favorit råvarer, i og med at der er så fantastisk meget smag, specielt i fedtet.

Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Hviletid
8 minutter
Tid i alt
23 minutter
Ingredienser
2 Andebryst (grne store)
  salt og peber (fra kværn)
  Olie (til stegningen)
1 Hvidløg (helt hvidløg. Kan udelades)
  frisk rosmarin (2-4 kviste. Kan udelades)
Vejledning

Jeg har to dejlige andebryster.

På andebrystet er der typisk en inderfilet som man faktisk kan stege, den er utrolig mør. Hvis jeg har stået og forberedt 3-4 andebryster, så har jeg 3-4 inderfileter som jeg godt kan lide at stege, eller fritere, og putte på en salat.

På brystets bagside skæres alle sener og alt fedt væk. Det kan bruges i en god sovs eller fond.

Når andebrystet er nogenlunde rent for fedt og sener, så tjek lige spidserne. Hvis der er meget fedt, så skærer jeg også det fra.

Herefter ridser jeg skindet og det gør jeg typisk i tern.

Det er meget vigtigt at man ikke kommer for dybt ned, men altså kun lige akkurat ned til kødet, men skær endelig ikke igennem kødet.

Så er det vigtigt at den får rigtig godt med salt og peber på begge sider.

Hvis du gerne vil gøre det ekstra julet, så er det en god ide at rive noget appelsinskal eller stjerneanis ud over.

Sæt en pande på lav varme i 3-4 minutter, inden du begynder at stege.

Jeg bruger en lille smule fedtstof på panden, men ikke for meget, da der er meget fedt på andebrystet.

Placer kødet med skindsiden nedad og hold det nede med hænderne de første par sekunder, så stegeoverfladen bliver helt jævn.

Det er meget godt at bevæge panden lidt i starten, så fedtet kommer ind under og gør skindet sprødt.

Skru ikke op for panden, bare lad det stå i 5-7 minutter indtil skindet er helt sprødt.

Efter 2 minutter tilsætter jeg grofthakket rosmarin og halverede hvidløg på panden.

Vend brysterne herefter og giv dem 30-60 sekunder på kødsiden.

Her skruer jeg helt op for mit blus og coater skindet med fedtet fra panden. Det er med til at sikre at jeg får det varme fedt ned i alle de riller der er på andebrystet. Det gør at alt fedtet bliver tilberedt og man får den gode smag fra rosmarin og hvidløg.

Jeg færdiggører typisk mine andebryster i ovnen, så jeg er sikker på at temperaturen indeni er perfekt. Der er mange der steger dem færdig på panden, men jeg er personlig mest til at stege dem færdig i ovnen.

Tag kødet af panden og placer dem i et fad.

Kom dem i ovnen i 3-4 minutter ved 200 grader med skindsiden opad.

Tag dem ud af ovnen og lad dem hvile på et spækbræt. Hvis du lader dem hvile i fadet, så vil de stege videre.

Lad dem hvile i 6-8 minutter på spækbrættet.

Skær dem i tynde skiver og server straks.

Se hele min video herunder:

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Var der ellers ANDet?
Artikel
Redaktion
Beef Wellington
Opskrift
Jacob Jørgsholm
Stegt og rimmet andebryst
Opskrift
Per Asmussen
Andebryst sous vide
Opskrift
Per Asmussen