ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sprødstegte forårsruller

GYLDENDAL | 14. maj 2019
Chả giò: Lækre og hjemmelavede forårsruller er bare noget andet end dem man køber fra frost. Denne opskrift er en vietnamesisk udgave med svinekød, krabbekød, rejer og grøntsager.

Lækre og hjemmelavede forårsruller er bare noget andet end dem man køber fra frost.

Denne opskrift er en vietnamesisk udgave med svinekød, krabbekød, rejer og grøntsager.

Vi har opskriften fra bogen: “Lêlês urtekøkken“, hvor forfatteren Anh Lê siger følgende om retten:

“De grønne salater og urter giver en frisk, krydret smag til det dybstegte, og samtidigt undgår man at få fedtede fingre.”


Antal: 4 personer

Sprødstegte forårsruller

Chả giò: Lækre og hjemmelavede forårsruller er bare noget andet end dem man køber fra frost. Denne opskrift er en vietnamesisk udgave med svinekød, krabbekød, rejer og grøntsager.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Gyldendal
Ret: Forret, Hovedret, Snack
Køkken: Asiatisk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

FORÅRSRULLER

  • 200 gram Hakket svinekød
  • 100 gram Krabbekød
  • 100 gram Tiger rejer
  • 100 gram Svampe Øresvampe
  • 50 gram Glasnudler
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 stk. Løg Stort
  • 35 gram Forårsløg
  • 1 stk. Gulerødder
  • 50 gram Bønnespirer
  • 1 stk. Æg
  • 3 spsk. Fiskesauce
  • 0.5 tsk. Peber Sort og stødt
  • 1 pakke Rispapir a 16 cm
  • Olie Neutral. Til stegningen.

TILBEHØR

  • 200 gram salat Blandet grøn salat, fx salatblade, blomsterkarse, friseesalat, brøndkarse
  • 20 gram rød skovsyre
  • 60 gram Mynte
  • 20 gram Fiskeurt
  • 3 deciliter Fiskedipsauce

Sådan gør du

  • Udblød øresvampe i vand i ca. 15 minutter, og dyp dem tørre.
    Udblød glasnudlerne i vand i 15 minutter, og klip dem i stykker af 3 cm.
    Pil rejerne, og hak dem fint.
    Skyl grøntsagerne, og pil løg og hvidløg.
    Hak begge løg, forårsløg og øresvampe fint.
    Skær guleroden i fine strimler.
    Bland alle grøntsagerne, kød, krabbekød, rejer, glasnudler og æg i en skål.
    Ælt det igennem, til du har en ensartet fars. Krydr med fiskesauce og peber.
    Fyld en skål med koldt vand.
    Læg et rent viskestykke på bordet.
    Tag tre stykker rispapir, og dyp dem i vandet, læg dem herefter ved siden af hinanden på viskestykket, til de bliver bløde.
    Læg en spiseskefuld fyld på hvert papir, og fordel det, til det er en lang pølse.
    Rul rullen en gang, fold højre og venstre side ind til midten, hvor de mødes, og rul færdig.
    Lav alle forårsruller klar.
    Skyl salat og urter, og anret dem på en stor tallerken med fiskedipsauce i fire små skåle.
    Lad det stå klar på bordet.
    Varm fedtstoffet op i en dyb pande, til det syder.
    Steg rullerne i den varme olie, til de er gyldne, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
    Anret på et stort fad, og server straks, mens de er varme.
    Ved bordet tager man lidt grøn salat med forskellige urter og ruller det om rullen.
    Dyp i saucen, og spis.

Om forfatteren


Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

Urtekøkken

Vi har opskriften fra: "Lêlês urtekøkken".