Spaghetti med kødsovs

Spaghetti med kødsovs er en all time-klassiker i de fleste hverdagskøkkener, og det med god grund.
Det er en ”pleaser-ret” med masser af umami, fedt og bløde konsistenser.
Jeg har to varianter: en med kød på (denne opskrift) og en uden kød, som du kan læse her.
Jeg serverer altid en frisk bitter grøn salat med en god vinaigrette til for at give et frisk, knasende og bittert modspil til det bløde i retten.
Kødsovs
Rist løg, hvidløg og timian i 1 spsk. olivenolie et par minutter på panden.
Smuldr kødet i, og rist det godt igennem.
Tilsæt tomatpuré, paprika, tamari og balsamico, og rist videre.
Kom til sidst de flåede tomater på, og lad det hele simre mindst ½ time, gerne længere.
Smag til med lidt fishsauce, sukker, salt og peber.
Vend daddeltomater med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.
Bag dem i ovnen ca. 20 minutter ved 150 grader.
Salat
Skyl salaten og afdryp i sigte.
Pisk en vinaigrette sammen af sennep, eddike og olivenolie, og smag til med salt og peber.
Hæld vinaigretten over salaten i en skål.
Servering
Kog spaghettien al dente i saltet vand uden låg.
Sigt vandet fra, og vend spaghettien med lidt olivenolie.
Servér i dybe tallerkener med de bagte daddeltomater og friskhøvlet parmesan og evt. et par basilikumblade på toppen.
Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com
Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.