Spaghetti med kødboller

Dette er vores udgave af den amerikanske klassiker "Spaghetti and meat balls". Vi laver den med en blanding af svine- og oksekød for at give mere smag end hvis man laver den med oksekød alene.
Der er, i høj grad, mulighed for at variere denne ret efter ens egne smagsløg og ønskede tekstur, men jeg giver et par tips undervejs.
Lad os komme i gang.
Sauce
Tomaterne opvarmes i en gryde og simrer mens resten af retten bliver færdig. Jeg bruger altid passata (blendede tomater) fordi det er en meget homogen masse fra starten af og man dermed kan undlade at jævne tomatsaucen.
Hvis du gerne vil krydre saucen lidt, så tilsæt lidt basilikum, chili eller hvidløg, men den rene smag af tomat er fantastisk til kødbollerne.
Kødboller
Kødet æltes med hvedemel, løg og krydderierne og der justeres med mælk indtil det har en fast glat konsistens.
Kødet formes til runde kugler som steges på en pande. For at holde dem runde og give en ensartet stegeflade, anbefales det at man ikke lægger for mange på ad gangen og ruller dem rundt ved at vippe dem rundt på panden med jævne mellemrum mens de steges.
Jeg foretrækker at de har en lidt sprød overflade selvom de har ligget lidt i tomatsaucen, det er derfor vigtigt at man giver dem nok uden at brænde dem på. Hvis man giver dem kortere tid, vil de have en konsistens der er knapt så markant i den færdige ret.
Alternativt kan de laves i en friturekoger.
Når kødbollerne har fået en stegeskorpe, lægges de i gryden sammen med tomatsaucen og serveres med de dampende varme spaghetti.

Forskellige former for fast ost gør sig meget godt oven på anretningen.
God fornøjelse!



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.