fbpx Sous Vide Kalvefilet | opskrifter | GastroFun.dk

Sous Vide Kalvefilet

Sous Vide Kalvefilet
Sidst ændret:
Torsdag den 3. oktober, 2019 - 09:57
Beskrivelse

Dejlig lækker kalvefilet, der først blev tørmodnet i 16 dage og tilberedt sous vide.

Kalvekød er generelt mildt og fint i smagen og sous vide teknikken sikrer at den bibeholder sin gode smag. 

Sværhedsgrad
Udbytte
8 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
3 timer, 40 minutter
Tid i alt
3 timer, 50 minutter
Ingredienser
  Salt
  Peber
Vejledning

Efter en tur hos min lokale slagter fik jeg købt 3,5 kg kalvefilet fra en nyslagtet kalv.

Den blev hængt til modning i et modningsskab.

Det friske kød så sådan ud da jeg fik det hjem:

Kalvefilet

Da det kun hang i en krog, blev det trukket skævt. Derfor blev det lagt på en rist efter 6 dage. 

Kalvefilet

Det fik sin form tilbage og efter 10 dage blev det tilberedt 1,5 kg skåret fra og tilberedt.

Resten kom tilbage i skabet til videremodning.

Sådan så stegen ud afpudset::

Kalvefilet

Herefter fik det 6 dage mere i skabet, hvilket endte med at være 16 dage samlet set:
Kalvefilet

Kalvefilet

Kødudskæringen var ikke perfekte til modne på. Der manglede benene. Det gør at den tørre skorpe hurtigt "æder" for meget af kødet. 

Derfor skar jeg alle senerne og fedtet fra kødet. Det plejer jeg bestemt ikke at gøre.

Kalvefilet

Kalvefilet

Kalvefilet

Kalvefilet

Herefter fik kødet peber fra kværn og flagesalt og blev vakuumeret.

Herefter blev det tillberedt sous vide i 3,5 timer ved 55 grader.

Kalvefilet

Herefter blev det tørret af og brunet af ved høj varme i smør på panden.

Kalvefilet

Det smagte godt, men jeg savnede noget fedtkant. Derfor vil jeg ikke vælge at tørmodne på denne udskæring uden ben en anden gang.

Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med dry aging?



Vi har disse artikler, der kan hjælpe dig igennem at finde det rette modningsskab eller metode til at komme i gang selv hjemme i privaten:

- Modningsskabsguide

- Dry aging metoder

•    Læs flere artikler/opskrifter omkring dry aging her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere, dry-aging poser eller andet du skal bruge til at komme i gang, så anbefaler vi disse sider:

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sociale medier
Læs også
Krogmodnet kalvefilet sous vide
Opskrift
Per Asmussen
Kalvefilet sous vide
Opskrift
Per Asmussen
Kalveculotte sous vide
Opskrift
Per Asmussen
Kalvesteg
Opskrift
Redaktion