Sous Vide Hvide Asparges

Indsendt af Per man, 07/05/2018 - 10:49
Billede
Sous Vide Hvide Asparges
Description

Hvis du er til friske, hvide asparges, der er saftige og stadig har lidt bid, så kan du langtidstilberede dem ved hjælp af sous vide teknikken.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
2 timer, 30 minutter
Tid i alt
2 timer, 32 minutter
Ingredienser
1 bdt Asparges (Hvide)
1 spsk Sukker
1 spsk Salt
Vejledning

Man skal skrælle den hvide asparges, for at få en god oplevelse. Den skal skrælles hele vejen rundt, lige som hvis man skræller en kartoffel. Der må ikke være helligdage, så man får trevler i munden.

Den nemmeste måde at skrælle dem på er, at man holder fast ved hovedet og skræller ned mod bunden af sit asparges. Hovedet skal ikke skrælles og den nederste 1/3 skal skæres fra. Den er for bitter.  

Hvide asparges

Drys herefter dine asparges med en smule salt og sukker på hver side og vakuumpak dem. 

Hvide asparges

 

Tilbered dem i sous vide/vandbad i 2,5 timer ved 55 grader og de er klar til servering.

De hvide asparges smager fantastisk på denne måde, da de ikke mister noget smag til kogevandet. Derudover bliver væsken inde i dine asparges.

 

 

Noter

Hvis du ønsker hvide asparges med lidt mindre knæk, kan de laves som i den her opskrift.

De hvide asparges passer godt til et Stjerneskud eller sammen med Sauce Mousseline eller Beurre Noisette.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier