Sønderjysk grønlangkål

Sønderjysk grønlangkål
Udbytte
4 Portioner
Ingredienser
250 g Hvidkål (Hakket)
500 g Grønkål (Hakket)
100 g Smør
1 dl Fløde
5 Kartoffel (Kogte og moste)
  Krydderier (Smag til med sennep, salt, peber og kogevand fra f.eks. hamburgerryg)
Vejledning

Hak grønkålet og hvidkålet i små stykker og steg/kog det i smørret i et par minutter i en tykbundet gryde.

Tilsæt derefter fløden og 2 dl. af kogevand fra f.eks. hamburgerryg. Lad det simre i 10 minutter og tilsæt de moste (og kogte) kartofler og lad det stå i et par minutter på et mellemvarmt blus.

Smag retten til herefter med salt, peber og sennep og den er klar. 

Noter

Server retten med en røget hamburgerryg, kogte hvide kartofler, brunede kartofler og en hvid sovs lavet af vandet fra hamburgerryg.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier