fbpx Sønderjysk grønlangkål 🍀 | opskrifter | GastroFun.dk

Sønderjysk grønlangkål

Sønderjysk grønlangkål
Beskrivelse

Hurtig og nem opskrift på den dejlige sønderjyske klassiker grønlangkål.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
250 g Hvidkål (Hakket)
500 g Grønkål (Hakket)
100 g Smør
1 dl Fløde
5 Kartoffel (Kogte og moste)
  Krydderier (Smag til med sennep, salt, peber og kogevand fra f.eks. hamburgerryg)
Vejledning

Hak grønkålet og hvidkålet i små stykker og steg/kog det i smørret i et par minutter i en tykbundet gryde.

Tilsæt derefter fløden og 2 dl. af kogevand fra f.eks. hamburgerryg. Lad det simre i 10 minutter og tilsæt de moste (og kogte) kartofler og lad det stå i et par minutter på et mellemvarmt blus.

Smag retten til herefter med salt, peber og sennep og den er klar. 

Noter

Server retten med en røget hamburgerryg, kogte hvide kartofler, brunede kartofler og en hvid sovs lavet af vandet fra hamburgerryg.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier