fbpx ✅Sødmælksboller | opskrifter | GastroFun.dk

Sødmælksboller

Sødmælksboller
Underrubrik
Luftige og lækre boller
Sidst ændret:
Torsdag den 13. juni, 2019 - 14:54
Beskrivelse

De lækreste og mest luftige sødmælksboller uden det vilde udstyr!

Hvem elsker ikke bløde, lune boller om morgenen? Nyd disse sødmælksboller, når der skal hygges lidt ekstra over morgenbordet - eller som fødselsdagsboller med et godt lag smør. Mums!

Sværhedsgrad
Udbytte
12 Stk
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
1 time, 25 minutter
Ingredienser
25 g Gær (Eller en halv pakke tørgær)
1 spsk Groft salt
1 spsk Sukker
2 dl Vand (Lunkent vand)
3 dl Sødmælk
4 spsk Olie
700 g Hvedemel
Vejledning

Kom sødmælk og vand op i en røreskål sammen med gæren og opløs gæren.

Brug evt. en røreskål, med dejkrog.

Tilsæt salt, sukker og olie og rør det godt sammen.

Kom melet i lidt ad gangen, og ælt dejen til dejen slipper siderne på skålen. Kør dejen i røremaskinen i 5-7 min. eller ælt dejen i hånden i 10-15 min.

Lad dejen hæve i 45 min. under et lunt viskestykke.

Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i 12 dele og rul til boller.

Placer bollerne på en bageplade med bagepapir. 

Forvarm ovnen til 160 grader varmluft.

Bag bollerne midt i ovnen i 20-25 min. ved 160 grader midt i ovnen.

Lad de færdig bagte boller afkøle på en rist.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Gær og bagning
Artikel
Redaktion
Fødselsdagsboller
Opskrift
Anette
Sødmælksfranskbrød
Opskrift
Anette