fbpx ✅Sødmælksboller | opskrifter | GastroFun.dk

Sødmælksboller

Sødmælksboller
Underrubrik
Luftige og lækre boller
Beskrivelse

De lækreste og mest luftige sødmælksboller uden det vilde udstyr!

Hvem elsker ikke bløde, lune boller om morgenen? Nyd disse sødmælksboller, når der skal hygges lidt ekstra over morgenbordet - eller som fødselsdagsboller med et godt lag smør. Mums!

Udbytte
12 Stk
Foreberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
1 time, 25 minutter
Ingredienser
25 g Gær (Eller en halv pakke tørgær)
1 spsk Groft salt
1 spsk Sukker
2 dl Vand (Lunkent vand)
3 dl Sødmælk
4 spsk Olie
700 g Hvedemel
Vejledning

Kom sødmælk og vand op i en røreskål sammen med gæren og opløs gæren.

Brug evt. en røreskål, med dejkrog.

Tilsæt salt, sukker og olie og rør det godt sammen.

Kom melet i lidt ad gangen, og ælt dejen til dejen slipper siderne på skålen. Kør dejen i røremaskinen i 5-7 min. eller ælt dejen i hånden i 10-15 min.

Lad dejen hæve i 45 min. under et lunt viskestykke.

Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i 12 dele og rul til boller.

Placer bollerne på en bageplade med bagepapir. 

Forvarm ovnen til 160 grader varmluft.

Bag bollerne midt i ovnen i 20-25 min. ved 160 grader midt i ovnen.

Lad de færdig bagte boller afkøle på en rist.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Gær og bagning
Artikel
Redaktion
Fødselsdagsboller
Opskrift
Anette
Sødmælksfranskbrød
Opskrift
Anette