fbpx ‚úÖūüĎ®‚Äćūüć≥Snurrer med pikantost | opskrifter | GastroFun.dk

Snurrer med pikantost

Snurrer med pikantost
Beskrivelse

Her fylder vi ikke vores snurrer med en remonce af sm√łr, sukker og kanel, men i stedet med pikantost!

Resultatet er superl√¶kkert, og snurrerne er gode b√•de¬†som mellemm√•ltid eller tilbeh√łr til f.eks. en suppe.

Udbytte
10 stk.
Forberedelsestid
1 time, 50 minutter
Tilberedelsestid
8 minutter
Tid i alt
1 time, 58 minutter
Ingredienser
1⁄2 spsk T√łrg√¶r (eller 1/4 pakke almindelig g√¶r)
2 1⁄2 dl Vand (lunkent)
1 1⁄2 tsk Groft salt
1 1⁄2 tsk Sukker
1 spsk Olie
100 g Sm√łreost (pikant)
1 Æg (til pensling)
Vejledning

Bland g√¶r, sukker, groft salt, olie og vand i en sk√•l - eller brug¬†en r√łremaskine.

Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen er lind og smidig.

Lad dejen hæve i 30 minutter under en badehætte eller et klæde.

Tag dejen op af skålen og slå den ned.

Rul dejen ud i til en aflang plade.

Pikantosten fordeles på dejen, og den ene side lægges halvt ind over dejen.

Gentag med den anden side,som l√¶gges ind over den f√łrste, s√• du nu har¬†en aflang dejstang.

Skær dejen ud i strimler, der er cirka 2 centimeter brede.

Sno dejstrimlerne på denne måde:

Tag den ene ende af strimlen mellem din pege-og tommelfinger.

Snor strimlen rundt om fingrene 2-3 gange. Afslut ved at tage strimlens anden ende mellem pege-og tommelfinger og over snoningerne. Tag fingrene til dig, så enden af dejen hæftes ind i dejen.

Læg snurrerne med snoningerne opad på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad dem efterhæve i 40 minutter. 

Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.

Pensl snurrerne med sammenpisket æg og bag dem ved 225 grader uden varmluft i 6-8 minutter. 

Snurrer med pikantost

Snurrer med pikantost

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier