fbpx Skumbad | opskrifter | GastroFun.dk

Skumbad

Skumbad
Beskrivelse

Molekylær gastronomi når det er bedst: En smuk dessert, perfekt til barnlige sjæle og ligesom så mange andre verdensklasseretter, så er den her med til at bringe en masse gode barndomsminder frem i en.

NB: Retten kræver en lille portion ekstraudstyr: Sifonflaske, papkrus, plastikforme som badeænder, en grundigt renset sæbedispenser, en malerpistol, en akvariepumpe og en mikroovn.

Plastikformene kan du finde på nettet. 

Manden bag denne opskrift er Anton Eff, der siger følgende om den:
 

"Denne ret endte som en kæmpe succes hos vores gæster, og derfor har den også – stik mod konceptet – været serveret til to NACL-arrangementer. Oprindeligt skulle det have været en salt ret, men et tilfældigt møde med nogle sjove badeandforme gjorde, at det hele tog en tur over i det søde køkken."


Vi har denne opskrift fra bogen: "Showcooking", der handler om foreningen: "NACL – Nordic Academy of Culinary Leisure". Deres mål er at udfordre sig selv og grænserne for gastronomien uden snobberi eller forstyrrende regler og dogmer.

Udbytte
4 portioner til barnlige sjæle
Forberedelsestid
4 timer
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
5 timer
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Badeand)
75 g Vand
75 g Sukker
1 Æg
6 Husblas (6 bl gelatine (udblødt i koldt vand))
3 1⁄2 dl Ymer
1 1⁄2 dl Piskefløde
  Frugt farve (Gul)
  Opskriftsgruppe (Æblebobler)
5 dl Æblemost
5 dl Vand
1300 mg Texturas Xanthana (Majsjævner. 1,3 g.)
  Opskriftsgruppe (Hasselnøddesvamp)
8 Æg
50 g Olie (Hasselnøddeolie)
50 g Sukker
25 g Mel
  Opskriftsgruppe (Æblegel)
1 l Æblemost (Syrlig)
4 spsk Citronsaft
30 g Sukker
2 spsk Thick and Easy (Kan være op til 3 spsk. Fortykningsmiddel i pulverform fremstillet af modificeret majsstivelse og maltodextrin)
Vejledning

Tilberedningen skal påbegyndes dagen før.

 

Badeand

Vand og sukker koges til let sirup ved ca. 120 °C.

Æg og æggeblommer piskes sammen med vaniljekorn og siruppen, og legeres over svag varme, til det bliver tykt og luftigt.

Gelatinen tilsættes, og cremen køles til stuetemperatur.

Ymer kommes i.

Fløden piskes let og vendes i.

Massen støbes herefter i en let smurt badeandsform og fryses.

Når de er frosne, vendes de ud og sprayes.

En malerpistol kan fyldes med smeltet hvid chokolade og ca. 20 procent kakaosmør.

Chokolademassen kan farves med gul frugtfarve. Det er vigtigt, at emnet, du sprøjter på, er frossent.

 

Æblebobler

Alle ingredienser blendes godt sammen i ca. 1 minut.

Hviler på køl natten over. Kommes herefter i en skål med stor overflade.

Akvariepumpe sættes til, og bobler lægger sig på toppen.

Dem løfter du af med en hulske, og de lægges på tallerkenen lige inden servering.

 

Hasselnøddesvamp

Der skal bruges et papkrus til den her del af opskriften.

Alle ingredienser blendes sammen og sigtes over i en sifonflaske, der lades med 2 patroner.

Herefter sprøjtes massen op i papkopper og bages i 40 sekunder i en mikrobølgeovn på højeste indstilling.

Lad dem køle af, inden de skæres ud af koppen.

 

Æblegel (sæbe)

Kog æblemost, sukker og citronsaft ind til det halve.

Tilsæt thick & easy, og pisk over svag varme, indtil mosten får samme konsistens som en almindelig håndsæbe.

Sigt æblegelen, og køl den af, inden den hældes i en rengjort sæbedispenser.

 

Anretning:

Arranger æblebobler med badeand og svamp og server æblegel i sæbedispenser ved siden af.

Source

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Showcooking", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier